Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde çift kol nakli olan 34 yaşındaki Atilla Kavdır'ın eşi Ayşe Kavdır, tek hayalinin eşinin hastaneden çıkması olduğunu belirterek, "Sonrasında elele tutuşup gezmek istiyorum" dedi.

Henüz 11 yaşındayken elektrik tellerine konan güvercinleri uçurmak için inşaata çıkan ve kuşları korkutmak için tellere uzattığı demir çubuğun ilettiği elektrik akımı nedeniyle iki kolunu ve sağ bacağını kaybeden Atilla Kavdır'ın 15 yıllık eşi Ayşe Kavdır, eşinin durumunun 'gayet' iyi olduğunu söyledi. Doktorlarla birlikte dün ilk kez eşinin yanına girdiğini belirten Ayşe Kavdır, "Kolları sarılı. Dün konuştu. Doktor yanımızdaydı. 'Eşin geldi' dediler. O da kafasını salladı" dedi.

Eşinin uzuv nakline zor ikna olduğunu, bir yanıyla isterken diğer yanıyla daha önce geçirdiği ameliyatlar nedeniyle korktuğunu belirten Ayşe Kavdır, "Ameliyat sonrası süreçten korkuyordu. Sonra istedi. 'Çocuklarımın ellerini tutacağım, yürüyeceğim, araba süreceğim' demişti. Nasip, kısmet oldu" diye konuştu. Pazar günü ikinci bir ameliyatla bir gün önce nakil edilen bacağın alınmasına üzülmediğini belirten Kavdır, "O orada olsaydı böbrekler ya da başka bir organ gidebilirdi. Onun için yani bacağın gittiği daha iyi. Kaybı yok" dedi.

Ayşe Kavdır, "Evlenirken tereddüt etmediniz mi?" sorusu üzerinee önce "Biraz özel oluyor" dedi ancak, evlenmeden önce yakınlarının eşini yaşama azmine sahip, yaşama sıkı bağlı biri olarak anlattıklarını ve bunun üzerine evlenmeye karar verdiğini söyledi. Eşinin günlük işlerinin çoğunu yerine getirebildiğini, hatta motosiklet kullandığını anlatan Ayşe Kavdır, "Motosiklette özel bir düzenek falan yok. Küçükken alışmış kullanıyor. İlk evlendiğimiz yıllarda ben korkuyordum. Sonra bir gün 'Bin korkma' dedi. Bindim ve ondan sonra devamlı geziyorduk" diye konuştu.

Diğer yandan Akdeniz Üniversitesi bünyesindeki Antalya Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi (AMBAUM) Müdürü Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Ömer Geçici, yüz nakli yapılan Uğur Acar'ı servisteki odasında ziyaret edip durumu hakkında Prof. Dr. Ömer Özkan'dan bilgi aldı. Yaklaşık 10 dakika odada kalan psikiyatri uzmanı Geçici, Acar'ın tedavisinde uygulanacak yöntemleri ve tedaviyi görüştü.



EB(SU/İD)