Türkiye'de ilk yüz naklinin yapıldığı Uğur Acar, hastane odasında DHA muhabirlerinin sorularını yanıtladı. Duyguları sorulan Acar, "Şu anda kendimi çok iyi hissediyorum. Bundan daha başarılı bir operasyon olamaz. Aldığım haberlere göre de dünyada bugüne kadar yapılan en iyi yüz benimkisiymiş" dedi.

Daha önce yüz naklini hayal edip etmediği sorusuna ise Acar, "Bundan önce olduğum ameliyatlarda ve sonraki hayatımda bir gün yüzümün daha düzgün olacağına emindim. Bu operasyonu yıllardır bekliyordum. Olacağını biliyordum" diye cevap verdi.

Hastaneden taburcu edildikten sonra ilk olarak sucuklu yumurtalı bir sofrada sabah kahvaltısı yapmak istediğini belirten Uğur Acar, ardından da hamama gitmek istediğini bildirdi. Askere gitmeyi 1 veya 1.5 yıl sonrası için planladığını belirten Acar, "Evlilik hayalin var mı?" sorusuna, "Bundan önce böyle bir hayalim yoktu. Böyle bir duygu yaşamadım. Zaman her şeyin ilacı. Böyle bir şey olursa zamana bırakmak istiyorum. Sevdiğim bir kız yok" dedi.

Ameliyattan sonra anne ve babasıyla telefonla görüştüğünü, babasının çok sevindiğini belirten Acar, "Annemle yapılan röportajı televizyonda seyrettim. Çok mutlu olmuş. Bu beni de sevindirdi. Şimdi annemin ameliyat olacağını öğrendim. Moralini yüksek tutmasını istiyorum" diye konuştu.

"Yatağının başucunda Kemal Sunal'ın fotoğraf var. Neden Kemal Sunal?" diye soran muhabire Acar, "Çocukluğum Kemal Sunal ve Battal Gazi filmleri ile geçti. Burada da canım sıkılmasın diye Ömer hocam sayesinde hep o filmleri izliyorum. Zaman geçirmek için" yanıtını verdi.

"BAŞBAKAN'A GEÇMİŞ OLSUN DİYORUM" 

Başbakan Erdoğan'ın ameliyat olduğunu televizyondan öğrendiğini belirten Acar, "Kendisiyle görüşme şansım olmadı. Kendisine ameliyat olduğu için geçmiş olsun diyorum. En kısa zamanda kendisi gelir ve ararsa memnun olurum. Buradan kendisine sağlık ve mutluluk diliyorum" dedi.

Ağabeyi Ali Acar ise, "Benim için çok iyi oldu. Kardeşim yakışıklı oldu. Buradan verici aileye de teşekkür ediyorum. Organ bağışının yaygınlaşmasını istiyorum. Kardeşimin eski halinden çocuklar korkuyordu. Taburcu olunca hamama da gideceğiz, kahvaltı da yapacağız. Ameliyattan sonraki ilk sözü 'hoşgeldin' oldu" diye konuştu.