Marmaris Kaymakamı Serdar Polat’ın halk arasında 'Olumlu Yaşar' olarak tanınan makam şoförü Yaşar Yiğit, kendisi gibi yetiştirme yurdunda büyüyen çocuklara yardımlarını sürdürüyor. Marmaris’te turizmci ve işadamlarının desteği ile Amasya Erkek Yetiştirme ve Sevgi Yurdu’nda bulunan 15’i kız, 30’u erkek 45 öğrenci ve 5 öğretmenleri Marmaris’e getiren Yiğit, bir hafta tatil yaptırdı.

İşadamı Ahmet Gençalioğlu’na ait 5 yıldızlı Julian Otel’de konaklayan çocuklar bir hafta boyunca birçok etkinliğe katılarak ilçenin tarihi ve doğal güzellikleri ile donanmış köylerini dolaştı. Tatillerinin dört günü mavi ve yeşilin her tonunun gözlemlendiği sekiz köye düzenlenen cip safari turları ile gezdirilen çocuklar, günübirlik tekne turlarına da katıldı.

Marmaris’in birinci sınıf restoran ve kafeteryalarında yemek yiyen çocuklar, beş yıldızlı Grand Yazıcı Mares Otel’de üzenlenen Yunus gösterilerine katıldı. Karacan Point Center Alışveriş Merkezi’ndeki 'Oyuncak Merkezi' adlı işyerinde doyasıya eğlendi.

Bir hafta boyunca 08.30- 20.30 saatleri arasını dolu dolu geçiren çocuklar, ilçenin yerel belediyelerine ait spor komplekslerinde bale, aikido ve tenis kurslarında küçük çaplı dersler aldı. Bir hafta süre ile Marmaris’te tatil yapan 45 öğrenci, çeşitli işyeri sahipleri tarafından bal, tişört, kırtasiye malzemeleri ve hikaye kitapları hediye edildi. Gönüllerince eğlenen kimsesiz çocuklar, rüya tatilin ardından Amasya’ya döndü.

Türkiye’de çeşitli illerde bulunan yetiştirme yurtlarında kalan toplam çok sayıda çocuğa Marmaris’te tatil yaptıran Yaşar Yiğit, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. İlçemizin değerli işadamları ve turizmcileri bu konuda çok duyarlı, hiçbir zaman desteklerini esirgemedi. Eylül ayı sonuna kadar her ay üç yetiştirme okulundan çocukları ilçemize getirmeyi hedefliyorum" dedi.



AG(AÖ/SS)