YURTKUR Muğla Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü İsmail Işıktaş’ın İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’ndan alınan cenazesi ikindi vakti Muğla Kurşunlu Camisi’ne getirildi. Burada düzenlenen törene, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, öğretim üyeleri, mesai arkadaşları, ailesi ve yakınlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 150 kişi katıldı. Cenazede, Burcu Işıktaş ve kardeşi Beyza Işıktaş, babalarının tabutuna sarılarak ağladı. Bu sırada tabutun yanında bulunan Yurtkur Genel Müdürü Hasan Albayrak tarafından gönderilen çelengi farkeden Beyza Işıktaş, tepki gösterdi. Çelengin üzerindeki ismi yazılı şeridi söküp, yırtarak yere atan Işıktaş, “Onların yüzünden oldu. Bir de utanmadan çelenk göndermişler” diyerek, hıçkırıklarla ağladı. 2 kardeşi yakınları teselli etmeye çalıştı. Belgin Işıktaş (54) da eşinin cenazesinde güçlükle ayakta durabildi. Kılınan namazın ardından Işıktaş’ın bir süre omuzlarda taşınan cenazesi Yeni Şehir Mezarlığı’na götürülerek, toprağa verildi.

İsmail Işıktaş’ın intihar etmeden önce tabancayla öldürdüğü yardımcısı Abdulgani Güldez’in (48) cenazesi ise toprağa verilmek üzere memleketi Erzurum’a gönderildi.

YURTKUR Muğla Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü İsmail Işıktaş, dün saat 17.00 sıralarında yılık izinde olmasına rağmen görev yerine gelen kendisi gibi şeker hastası olan yardımcısı Abdulgani Güldez’i çıkan tartışmanın ardından 3 kurşunla öldürüp, ardından aynı tabancayla intihar etmişti. Bir yıldır sürekli olarak tartışıp, birbirlerini genel müdürlüğe şikayet ettikleri ileri sürülen Işıktaş ve Güldez’in tayin isteklerinin de kabul edilmediği iddia edildi.