Malkara’da kimliği belirlenemeyen bir kişinin bıraktığı uçurtma, dün gece yarısı rüzgarın etkisiyle Camiatik Mahallesi’ndeki yüksek gerilim hattı tellerine takıldı. Yüksek gerilim hattına kısa devre yaptıran uçurtma nedeniyle trafo patladı ve ilçede elektrikler kesildi. Altı farklı bölgede kabloları koparan patlama nedeniyle Malkara girişinde bulunan tekstil fabrikasının yan tarafındaki boş arazide kopan kablolar yere düşerek yangın çıkardı. Alev alan otlar kısa sürede boş araziyi etkisi altına aldı. Yangının söndürülmesi için bölgeye 2 itfaiye ekibi sevk edilirken; Malkara ve 3 beldesi ve 70 köyün yanı sıra Şarköy İlçesi ile ona 2 belde ve 26 köye yaklaşık 3 saat boyunca elektrik enerjisi verilemedi.

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) Malkara İşletme Başmühendisi Şeref Kocaağalar, trafonun bulunduğu mevkide elektrik kablolarına uçurma takıldığını ifade ederek şunları söyledi:

“Yüksek gerilim kabloların tellerine takılan uçurma nedeniyle elektrik telleri kısa devre yaparak 6 farklı bölgede şebeke tellerini kopardı. Boş arsanın birine düşen tellerden biri yangın çıkardı. Bu sebeple Malkara İlçesi’nin merkez, belde ve köylerinin yanı sıra Şarköy merkez belde ve köylerine 3 saat boyunca enerji verilemedi.”

TREDAŞ’IN TELEFONLARI KİLİTLENDİ

Elektrik kesintisinin ardından vatandaşlar bağlı bulundukları elektrik dağıtım şirketi TREDAŞ’ın santralini arayarak kesintiyle ilgili bilgi almaya çalıştı. Ancak yoğun telefonlar nedeniyle telefon hatları kilitlendi. Kesinti yaşananlara elektrik yaklaşık 3 saat sonra verilebildi.

Malkara Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya ve İlçe Emniyet Müdürü Behçet Alkan elektrik kesintisinin yaşandığı bölgeleri gezerek incelemelerde bulundu.



MY(LK/AAA)