Kaza, Çan- Bayramiç karayolunun 25'inci kilometresindeki Cazgirler Köyü yakınlarında bugün saat 10.30 sıralarında meydana geldi. Çan'dan aldığı 12 yolcuyla Bayramiç'e gitmek üzere yola çıkan Cevdet Yılmaz yönetimindeki 17 HS 052 plakalı yolcu minibüsü, iddiaya göre aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı. Savrulan minibüs, 5 metre yükseklikten şarampole uçtu. Kazayı gören diğer sürücüler jandarma ve sağlık ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri ile jandarma, yaralıları minibüsten çıkardı.

6 KİŞİNİN DURUMU AĞIR

Yaralılardan şoför Yılmaz, yolcular İzzet Biçici, Necla Beceren ile İsmail Sunar ambulanslarla Çanakkale Devlet ve diğer 9 kişi de Çan Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp tedaviye alındı. Yaralılardan 7'si tedavilerinin ardından taburcu edilirken, Çanakkale Devlet Hastanesi'ndeki 4 yaralı ile Çan Devlet Hastanesi'nde yatan ve adı öğrenilemeyen 2 kişinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Yolcu minibüsü halatlar bağlanıp şarampolden yola çıkartılmaya çalışıldı. Ancak başarılı olunamayınca Çan'dan çağrılan vinçle minibüs çıkarıldı.

Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.



FD(AÖ/COŞ)