ÖSYM Başkanlığı 1 Nisan 2012'de yapılan 2012 Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın (YGS) sonuçlarını bugün açıklandı. Amasya Macit Zeren Fen Lisesi 12'inci sınıf öğrencisi Melikşah Safa Üçok, sınav sonuçlarını öğrenince büyük mutluluk yaşadı. Üçok, 497.276 puanla YGS-6’da Türkiye 3’üncüsü, 497.294 puanla YGS-1’de, 497.330 puanla YGS-2’de de Türkiye 4’üncüsü oldu.

Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş, başarılı öğrenciyi okulunda ziyaret ederek tebrik etti. Hedefinin Tıp Fakültesi okuyarak doktor olmak olduğunu söyleyen Melikşah Safa Üçok, "Ailem Suluova İlçesi’nde yaşadığı için yatılı olarak okulun yurdunda kalıyorum. Babam da tarih öğretmeni ve bana destek oldu. Sınava iyi bir hazırlık dönemi geçirdim. Sınavım da çok iyi geçmişti. İlk 100’e gireceğimden emindim ancak 3’üncülük ve 4’üncülük beklemiyordum. Başarımı okuluma, öğretmenlerime ve programlı çalışmaya borçluyum” dedi.

Melikşah Safa Üçok’un YGS’ de dereceye girmesinden büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş, "Çok başarılı bir öğrencimiz. Öğretmenlerini de tebrik ediyorum. Bundan sonraki hayatında elde ettiği bu başarının devam edeceğini biliyorum” diye konuştu.

Melikşah Safa Üçok YGS-3'te Türkiye 12'si, YGS-4'te Türkiye 17'ncisi ve YGS-5'te de Türkiye 8'ncisi oldu.



ST(İS/AAA)