Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Esenler Belediyesi'nin Atışalanı Meydanı'ndaki sokak iftarına katıldı. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun kendisini iftara davet ederken, bunun Türkiye'nin iftarı olacağını söylediğini belirten Bozdağ, "Bugün

buraya onun için Esenler'deki Türkiye'yle iftar yapmaya geldim. Bunu sağlayan belediye başkanı, sivil toplum örgütleri ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum" dedi. Bozdağ, İftarın ardından konuşan Bozdağ, gönlünün, Türkiye ve dünyanın her yerinde huzur içinde iftar yapılmasını istediğini kaydederek, "Bizler bunun için gece gündüz gayret ediyoruz. Bugün ülkemizin dört bir yanında huzur içinde iftar yapılıyor. Ama maalesef terör kanlı yüzünü bu mübarek ayda da göstermeye devam ediyor. Bugün İzmir'de şehit olan Mehmetçiğimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Türkiye nice badireleri, nice zorlukları, sıkıntıları atlattı. Nice zorlukları aşa aşa buraya geldik. Bunu da aşacağız, bunu da bitireceğiz ve Türkiye gündeminde terör diye bir şey kalmayana kadar mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. " dedi.

 
Bozdağ, terörle mücadelede resmi net rakam olmadığını, ancak 300 milyar dolar ya da daha fazla harcandığının telaffuz

edildiğini söyleyerek, "Bizler bunları Türkiye'nin kalkınması için harcayabilmiş olsaydık, Türkiye'nin gücü nerede olurdu düşünün. Biz bütün hesapları yapanları biliyoruz ama bir şeyi de biliyoruz, yapılmış bütün hesapları, oyunları bozmasını da biliyoruz. Bugüne kadar bozduk, bundan sonra da bozacağız" diye konuştu.

"SURİYE'DE KANIN DURMASI İÇİN TÜRKİYE ÜZERİNE DÜŞENLERİ YAPIYOR"


Bekir Bozdağ, Suriye yönetiminin tanklarla, toplarla kendi insanlarına ölüm kustuğunu, 20 binden fazla masum insanı kendisine karşı diye, kendisinden talepte bulunuyor diye ölüme gönderdiğini söyledi. Türkiye'nin insandan yana, yaşamadan, yaşatmaktan yana olduğunu vurgulayan Bozdağ, şunları kaydetti: "İnsanlar ölürken, öldürülürken hesap yapılmaz. Uluslararası toplumu, BM'yi, herkesin ama herkesin, elini vicdanına koyup, insani ve vicdani bir tavır takınmaya davet ettik. Türkiye doğrusunu yapıyor. Bazıları bize size ne diyor. Suriyeliler bizim kardeşlerimiz. Yangın var, içinde birileri cayır cayır yanıyor, diyorlar ki 'Bırakın yansınlar'. 'Bırakın yanarak hayatlarını kaybetsinler". Bu bize yakışmaz. Bizim medeniyetimize de inancımıza da yakışmaz, olmaz. Onun için Suriye'de ölümler dursun zulümler dursun diye üzerimize düşeni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Suriye'de kanın durması için bin kişi öldü yetmedi. 5 bin öldü yetmedi, 10 bin öldü yetmedi, 20 bin öldü yetmedi, Suriye de kanın durması için tedbir almak için daha kaç bin insanın ölmesine ihtiyaç var. Bakıyorsunuz İran hala hesap yapıyor, başkaları hesap yapıyor. İnsanlar ölürken hesap yapanlar ne insanlığa hesap verebilirler, ne tarihe hesap verebilirler. O nedenle Suriye'de kanın durması için Türkiye üzerine düşenleri yapıyor, yapmaya devam edecek."


Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da bu akşam derneklerin desteğiyle 81 ilin yemeklerini de ikram ettiklerini, böylece Türkiye'de kardeşliğin suni duvarlarla bölünemeyeceğinin görüldüğünü dile getirdi. Öte yandan, Başbakan Yardımcısı Bozdağ, iftarın ardından, 1997'de Mersin'de kaza kurşunuyla şehit olan er Mustafa Göbüt'ün ağabeyi Mehmet Göbüt, amcası Seyfi Göbüt, kız kardeşleri Nazmiye Göbüt ve Nilgün Aydın'ı, ilçedeki aile evinde ziyaret etti. Ziyarete basın mensupları anlınmadı.