Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Yenice İlçesi’ndeki kazada yaralanan öğrencileri Çanakkale Devlet Hastanesi’nde ziyaret edip, ailelerine geçmiş olsun dileğinde bulundu. Vali Tuna, servis midibüsü şoförü Hidayet Köklü’nün kaza sırasında yanında olan ve sol kolu kırılan eşi Aynur Köklü (43) ile bir süre sohbet edip, kaza hakkında bilgi aldı. Köklü, sağnak yağışta giderken karşıdan gelen bir otomobilin kendi şeritlerine girdiğini belirterek, “Eşim, çarpmamak için sola doğru kaçınca direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kaza sırasında yavaş seyrediyorduk. Hatta öğrencilerden bazıları, 'Kağnı gibi gidiyoruz. Hızlan biraz Hidayet abi' diye seslendi. Ancak, eşim buna rağmen yavaş gitmeyi sürdürüyordu” dedi.

Acılarının büyük olduğunu belirten Köklü, “O çocukların yerine keşke, ben ölseydim, eşim ölseydi. Ben de bir anneyim. Bir çocuk nasıl büyütülüyor bilirim. Allah’ıma çok yalvardım. 'O çocuklara can ver' dedim ama olmadı” diyerek ağladı.

 Çanakkale Devlet Hastanesi’nde tedavi gören yaralı öğrencilerden Emir Öztürk ve Selami Köse’nin hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.

 

Erdem SÜREK / ÇANAKKALE,