17 ay sürecek ve toplam 150 kursiyerin eğitileceği yolculuk öncesinde, 'Soulmate' adlı 16 metrelik teknelerinde soruları yanıtlayan Gülin Bozkurt, 2010 yılında Marmaris’ten yola çıkarak, Akdeniz, Kuzey Afrika ve Kanarya adaları rotasını takip ettiklerini ve Atlantik geçişi yaptıklarını söyledi. Bozkurt, 2011’in ilk aylarını Karayipler’de geçirdikten sonra geçen yıl eylül ayında Marmaris’e döndüklerini söyledi. Bu rotanın kendilerini adeta büyülediğini ifade eden Bozkurt, "İşimizi bu rotada yapmaya karar verdik ve buna göre hazırlık yaptık" dedi.

Yaklaşık altı aydır internet ve çeşitli acenteler üzerinden kursiyer aradıklarını kaydeden Bozkurt, sonuçta 150 kursiyere sahip olduklarını söyledi. Bozkurt, "17 haftalık yolculuk süresince teknede her hafta maksimum dört kursiyer bulunacak. Kursiyerler, sıraları geldiğinde teknenin bulunduğu limana uçakla gelecek ve tekneye binecek. Bir haftalık eğitimin ardından ulaşılan limandan yine uçakla Türkiye’ye dönecek. Atlantik geçişinde ise iki haftalık bir program uygulandı. Bu geçiş için daha profesyonel arkadaşları tercih ettik" diye konuştu.

Bozkurt, kursiyerlerin yüzde 80’inin Türk olduğunu belirtti. Bozkurt, "Biz eğitim ve tatili bir arada sunmak için bu yola çıktık. Yelkenciliğin sadece tatil ya da sadece eğitim ayağını değil ikisini birlikte kullanarak kursiyerlere göstermek istedik. Yaklaşık 17 ay sürecek olan yolculuğumuz boyunca ortalama 150 kursiyer bizimle hem gezecek hem de bizlerin bağlı bulunduğu uluslararası yelken eğitim programı olan International Yacht Training sertifikasını almaya hak kazanacak" dedi. Ekber Levent ve Gülin Bozkurt, ilk kursiyerleri ile Marmaris Limanı’ndan ayrıldı.

Bu program için ödenecek miktarlar şöyle: Akdeniz’deki eğitim için master kabin 3 bin euro, arka kabin 2 bin euro ve sadece bir çift için tekne kapama 4 bin euro. İki haftalık Atlantik geçişi için master kabin 4 bin 500 euro, arka kabin 3 bin euro ve bir çift için tekne kapama 6 bin euro. Uçak biletleri kursiyerlere ait.