Pazar İlçesi'nde Cumhuriyet Caddesi üzerindeki 6 katlı Karabak Apartmanı'nın teras katında toprak dökerek bahçe oluşturan Meliha Karabak, salatalık, domates gibi sebzeler yetiştiriyor, 10 yıl önce diktiği ve boyları 8 metreyi aşan dut ve kiraz ağaçlarından meyve topluyor.

ÇATIYA SERA KURDU

Ardeşen İlçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayan Fatma ve Mustafa Aslıkibar çifti ise kendilerine ait 5 katlı apartmanın çatı katına sera kurdu. 3 bin liraya mal ettikleri serada salatalık, domates ve biber ile çilek yetiştiren ailenin kızı Havva Koyuncu, köyden şehre taşındıktan sonra araziye hasret kaldıklarını belirtti. Koyuncu, "Çatıyı seraya dönüştürdük. Topraktan uzak kalamadığımız için böyle bir yönteme başvurduk, 5’inci katta 30 metrekarelik sera yaptık. Annem ve babam günlerini bu sera ile oyalanarak geçiriyor" dedi.

BİRİNCİ KATTA 10 METRELİK ÇAM

Pazar İlçesi Kirazlık Mahallesi’nde de beton zemine dökülen 20 santimetrelik toprakta yetişen ve boyu 10 metreyi aşan çam ağacı görenleri şaşkınlık içinde bırakıyor. Tek katlı çay alım yerinin üzerine inşa edilen cami lojmanının önündeki çam ağacının 15 yıl önce dikildiğini belirten imam Yunus Aktaş, "Lojmanın önündeki beton zeminin üzerindeki toprağa dikilen çam fidanının boyu 10 metreyi aştı. 20 santimetre kalınlığındaki toprak  çam ağacını havada tutuyor. Bu normalde olmaz. Allah’ın bir mucizesi olsa gerek. Görenlerin çok ilgisini çekiyor" diye konuştu.