Fındıkpınarı İlköğretim Okulu'na gelir sağlamak amacıyla yürütülen projede, dersliklere Yurt-Kur'dan temin edilen yatak, baza, yastık, kanepe, masa, sandalye gibi malzemeler yerleştirildi. Mutfağa dönüştürülen 2 sınıfa ise çamaşır ve bulaşık makinesi, fırınlı ocak, buzdolabı, mutfak eşyaları konuldu. Okul otel, günlük kişi başı 10 lira ücretle tatilcileri ağırlamaya başladı.

Okulu Müdürü Mustafa Karaaydın, projeyle yörede yayla turizminin gelişmesi ve okula gelir sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

2011-2012 eğitim yılının başından beri bu projeye hazırlandıklarından kaydeden Mustafa Karaaydın, "Okul otelimizde konaklama önceliği kamu çalışanlarında. Tatilciler, serin ortamda doğayla iç içe günlerini geçiriyor. Aileler birbirleriyle kaynaşıp, çevredeki insanlarla dost oluyor. Bu projemize destek veren Kaymakam Kamil Kıcıroğlu'na çok teşekkür ederiz" dedi.

KAYMAKAM: FİKİR HOŞUMA GİTTİ

Fındıkpınarı İlköğretim Okulu'nun apart otele dönüşmesine onay veren Kaymakam Kamil Kıcıroğlu da, ilçe köylerini gezisi sırasında ziyaret ettiği otel malzemelerini görünce şaşırdığını belirterek şunları söyledi:

"Okul müdürüne malzemeleri ne yapacağını sorduğumda, yaz aylarında okulu otel olarak kullanıp, yaylacılara kiraya vermeyi düşündüklerini söyledi. Odaya çevrilmiş derslikleri kiraya vererek okula gelir sağlama fikri benim de hoşuma gitti. Hem yayla turizminin gelişmesi, hem de okulun ihtiyaçlarının karşılanması için örnek bir düşünce, güzel bir anlayış. Elde edilen gelirle ihtiyaçları karşılanan okul açıldığında da çocuklarımız sadece dersleriyle ilgilenecek."



GD(OA/COŞ)