Meram ilçesi Havzan Mahallesi'nde çocuklar tarafından yavru köpeklere sopa ve hortumlarla vurulduğu, bir köpeğin de sopayla öldürüldüğü ihbarı alan Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği üyeleri karnında yavrusuyla öldürülen köpek leşiyle karşılaştı. Aynı bölgede çocuklar tarafından dövüldüğü belirtilen 5 yavruya da sahip çıkan dernek üyeleri, onları barınağa getirdi.

Dernek Başkanı Ümit Sürmeli, "Çevredekiler yavru köpekler için süt getirmişler. Önce anneleri başında olmayan yavru köpekleri, belki anneleri geri döner diye barınağa götürüp götürmemekte tereddüt ettik. Ancak dayak yediklerini öğrenince bırakmak istemedik. Barınağa götürdük" dedi.

Barınağa götürülen yavrulara pitbull kırması bir köpeğin emzirerek annelik yapmaya başladığını ifade eden Sürmeli, "Pitbullara karşı çıkanlara, bu köpekler yasaklansın diyenlere barınakta bulunan pitbull kırması köpeğimiz büyük örnek teşkil ediyor. Çünkü barınakta bulunan pitbull kırmamız kendi yavruları öldüğü için barınağa ne kadar yavru getirirsek sırayla emziriyor ve annelik yapıyor" diye konuştu.