Suşehri'ne bağlı Aşağısarıca Köyü'nde 58 yaşındaki Celal Gültekin'e ait 2 yaşındaki 'Çomar' adlı kangal köpeği yaklaşık 20 gün önce bir batında 18 yavru doğurdu. Fakat beslenme yetersizliği nedeni ile yavrulardan 4'ü birkaç gün sonra öldü. Anne köpek kalan yavrularını da beslemekte zorlanınca, sahibi Celal Gültekin hayvanseverlerden yardım istedi. Bu arada yavrulardan 3'ü daha ölünce, geriye 11 köpek kaldı.

Olayı haber alan Suşehri Kaymakamlığı ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü harekete geçti. Müdürlük personelinden veteriner hekim Turgay Altay köye giderek yavru köpekleri sağlık kontrolünden geçirdi. Beslenme yetersizliği yaşayan yavru köpekler biberonla doyurulmaya başlandı.

Veteriner Hekim Turgay Altay, ilk etapta, anne köpeğin yara oluşan memelerini tedavi ettikten sonra aşısını yaptıklarını belirterek, "Şu anda anne sütü yavrularına yetersiz geliyor. Bu yüzden duruma el koyduk. Kaymakamlık ve müdürlüğümüz adına yavru köpeklerin bakımını üstlendik. Yavrular kendi başlarına idare edebilecek düzeye gelene kadar biz besleyip ilgileneceğiz" diye konuştu.

Köpeklerin sahibi Celal Gültekin ise yavruların 7'sini açlıktan kaybettiklerini belirterek, desteklerinden dolayı Kaymakamlık ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne teşekkür etti.



BT(EA/CK)