Henüz 9 aylıkken Mitekondrial Miyopak (kas hastalığı) teşhisi konulan Eymen, bir süre Kırıkkale ve Ankara'da tedavi gördü. Doktorların fazla yaşamayacağı belirtilerek evine gönderdikleri Eymen, 3 yılı aşkın süredir yaşama direniyor. Pazarlarda sebze satan babası Orhan ile ev kadını annesi Serpil, vücudunun hiçbir yerini oynatamayan, gözlerini zor açabilen Eymen için evlerinin bir odasını hastane ünitesine çevirdi. Gündüzleri annesi, geceleri de babası yatağının başucunda nöbet tutup, çocuklarının yaşama tutunabilmesi için mücadele veriyor.

Baba Orhan Pusmaz, çocuklarının yaşaması için umutlarını hiçbir zaman yitirmediklerini belirterek şunları anlattı:

"Çocuğumuzun hastalığını 9 aylıkken öğrendik. İlk doğduğunda normaldi, bakışı, görüşü normal bir çocuk gibiydi. Sonra yatağa bağımlı kaldı. Doktorların 2 ay ömür biçtiği çocuğumuzu 3 yılı aşkın süredir yaşatmaya çalışıyoruz. Gündüz ve gecemiz yok oldu. Her dakika çocuğumuzun başında olmamız gerekiyor. Eşimle 4 yıldır el ele tutuşup bir yerlere gidemedik. Çocuğumuz için evimizde hapis gibiyiz. Oğlum bana hiç baba diyemedi."

Anne Serpil Pusmaz da, nefes almakta dahi zorlanan çocuğunun yaşaması için seferber olduğunu belirtirken, "Yavrum bizi duyduğu zaman kalp atışı düşüyor. Babası ile birlikte çok sevdiğimiz hayattaki tek varlığımız yavrumuzun sonuna kadar yanında olacağız" diye konuştu.



EG(AY/COŞ)