Karacabey'deki Hayvan Barınağı’nı Hayvanları Koruma Günü nedeniyle ziyaret eden Şahin Yılmaz İlköğretim Okulu öğrencileri, burada Orman ve Su İşleri Bölge Müdürü Yahya Güngör tarafından karşılandı. Sokaklarda oynatılırken toplatılan 62 boz ayının rehabilite edildiği merkezi gezen öğrenciler, doğal hayatın vazgeçilmez parçası olan hayvanları yakından görme fırsatı buldu.

Öğrenciler, nesli tükenmekte olan vaşak, şahin ve çeşitli maymun türlerini gördü. Hayvanlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektiren öğrencilere ayrıca hayvan sevgisi, bakımı ve korunması konusunda bilgiler verildi.

Ardından öğrenciler, barınak görevlileriyle birlikte, yaralı halde bulunduktan sonra burada tedavi edilip sağlıklarına kavuşturulan 3 şahini doğal ortamlarına bıraktı.

Orman ve Su İşleri Bölge Müdürü Yahya Güngör, Karacabey Celal Acar Yaban Hayatı Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yaban, evcil ve sokakta yaşamak zorunda olan hayvanlar için önemli olduğunu vurgulayarak, hayvanların hepsinin korunması ve hak ettikleri biçimde yaşatılması için çalıştıklarını sözlerine ekledi.



HT(FK/SS)