Pozantı İlçesi'ne bağlı Akçatekir Beldesi'nde karlar üzerinde piknik yapan bir aile, dönüş yolunda bir flamingonun yol kenarına düştüğünü gördü. Flamingonun ayağından yaralı ve halsiz olduğu için uçamadığını fark eden vatandaşlar, kuşu yakalayıp, Adana'da özel klinik işleten veteriner Mennan Arıker'a tedavi için götürdü.

Flamingoyu bir haftalık süreçte iyileştiren Mennan Arıker, kuşun doğal yaşam alanına bırakılması için Doğa Koruma Milli Parklar 7'nci Bölge Müdürlüğü görevlilerine teslim etti.

Veteriner Mennan Arıker, "Otomobilleriyle piknikten dönen aile, flamingonun yola düştüğünü görünce hemen durmuşlar. Hayvanın ayağından yaralı olduğunu görünce de yakalayıp, tedavi ettirmek için bana getirdiler. Flamingolar genelde uysal olduğu için sorun yaşanmamışlar. Flamingo ilk geldiğinde düşmenin etkisiyle yaralıydı, ancak bir haftalık sürede uyguladığımız ilaç tedavisiyle yeniden sağlığına kavuşturduk" dedi.

Doğa Koruma Milli Parklar 7'nci Bölge Müdürlüğü ekipleri, sağlığına kavuşan flamingonun, diğer flamingoların kış aylarını geçirdiği Tuzla Lagünü'nde doğal ortama bırakıldığını belirtti.



ÇA(OA/SS)