Kente 15 kilometre uzaklıktaki Ekşisu Mevkii'nde düzenlenen Uluslararası Rusya Yamaç Paraşütü Şampiyonasına Rusya’dan 60, Türkiye'den 16, İran’dan 15, Fransa'dan 4, Japonya’dan 3 ve Azerbaycan’dan 2 sporcu katıldı. Keşiş dağlarının eteklerindeki 2030 rakımlı Çakırman Tepesi'nden kendilerini boşluğa bırakan sporcular gökyüzünü renklendirirken, yaklaşık 80 ila 120 kilometrelik parkurlarda dereceye girebilmek için ter döktü.

Yarışmaların yapıldığı alana gelen Vali Selman Yenigün, yetkililerden bilgiler aldıktan sonra uçuşları izledi.

Sporcuların teker teker havalanmalarının ardından Vali Yenigün telsizle sporculara İngilizce olarak yarışmanın startını verdiğini belirterek iyi şanslar diledi. Gelecek yıl ki Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası'nın Erzincan’da yapılacağını hatırlatan Vali Yenigün, yamaç paraşütünde Erzincan’ın söz sahibi olduğunu vurguladı.

Vali Yenigün, "Dünyanın birçok ülkesinde sporcular uçmak için Erzincan’a geldi. Erzincan’da yamaç paraşütünün yanı sıra, rafting, kar kayağı gibi önemli sporlarda yapılıyor. Erzincan doğa sporları konusunda önemli bir potansiyele sahiptir. 2013 yılında da önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacağız" dedi.

Yaklaşık bir hafta süren yarışlar boyunca belirlenen güzergahlarda topladıkları puana göre dereceye giren sporcular , gelecek yıl ki şampiyonaya katılmaya hak kazandı. Uluslararası Yamaç Paraşütü Şampiyonası'nın sonunda genel klasmanda Rusya’dan Sergey Latyshev topladığı 3 bin 569 puanla birinci, Japonya'dan Yury Mishanin 3 bin 172 puanla ikinci ve Türkiye’den Murat Çiftçi 3 bin 159 puanla üçüncü oldu. Bayanlar kategorisinde ise Rusya'dan Darya Krasnova 3 bin 58 puanla birinci, Japonya’dan Yuki Safo 2 bin 436 puanla ikinci ve yine Japonya’dan Emi Igawa 2 bin 295 puanla üçüncü oldu. Erkekler kategorisinde ise Rusya’dan Sergey Yatyshev 993 puanla birinci, Türkiye’den Murat Çiftçi 837 puanla ikinci ve Rusya’dan Yury Mishanin 783 puanla üçüncü oldu.



RD(KS/SS)