Yalvaç'ta saateki hızı 70 kilometreye ulaşan fırtına yaşamı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle Büyüklü Beldesi'nde bugün saat 10.30 sıralarında Yanaraklı Mahallesi Camii'nin minaresi yıkıldı. Aynı saatlerde beldeye bağlı Altıkapı Köyü Cami'nin de şerefesi uçarak elektrik tellerinin üzerine düştü. Tellerin kopması nedeniyle bölgede elektrikler kesildi.

Fırtına, Yalvaç ilçe merkezinde de etkili oldu. İlçe merkezindeki bir fırının bacası ve çatısı rüzgarın etkisiyle uçarak çocuk parkına düştü. Parkta kimsenin bulunmaması olası can kaybı ve yaralanmaları önledi.

Merkeze bağlı Yarıkkakya Köyü'nde ise bir kömür ocağının şantiyesinin çatısı, park halindeki araçların üzerine uçtu. 4 aracın tavanı çöktü, camları kırıldı.

Merkeze bağlı Celeptaş Köyü'nde ise çatılardan uçan kiremitler dışardakilere zor anlar yaşattı. Çatıdan uçan kiremitin başına isabet ettiği Kezban Öztürk ağır yaraladı. Öztür, kaldırıldığı Yalvaç Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Isparta Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, ilçede akşam saatlerinde kuvvetli yağış beklediklerini, fırtınanın şiddetini yağışla birlikte kaybedeceğini belirtti. Yetkililer, vatandaşları sel baskınlarına karşı da dikkatli olmaları konusunda uyardı.