Sanatçı Yalın’ın konseri Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleşti. Konser Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır’ın yanı sıra yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nce, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen konser kapsamında sahne alan Yalın, konsere 'Sonsuz Ol' şarkısıyla başladı. 19 Mayıs nedeniyle 10’cü Yıl Marşı’nı söyleyen Yalın’a Mersinliler de büyük sevinç ve coşkuyla eşlik etti.

Hayranlarının sabırsızlıkla beklediği yeni albümü için çalışmalarını sürdüren Yalın, Mersin’de verdiği 19 Mayıs konseri için “Böylesine anlamlı bir günde Mersinlilerle buluşmak benim için büyük mutluluk. Bugün burada olmaktan çok mutluyum. Mersin çok güzel bir şehir. Mersinliler de çok güzel insanlar. Beni büyük bir konukseverlikle karşıladılar” dedi.

Albümleriyle olduğu kadar konser performansıyla da büyük beğeni toplayan Yalın, dillerden düşmeyen şarkılarıyla Mersinlileri coşturdu. Yalın halk konserinde, ‘Sonsuz Ol’, ‘Kalamadım’, ‘Değmez’, ‘Her Şey Sensin’, ‘Aşk Ne Demek’, ‘Eyvahlar Olsun’, ’Aşkta Telafi Olmaz’, ‘Cumhuriyet’, ‘Günaydın’, ‘Zeynep’, ‘Zalim’, ‘Anlat Güzel mi Oralar’, ‘Ki Sen’, ‘Yıldızların Altında’, ‘Yalan Dostum’, ‘Bir Bakmışsın’, ‘Daha’, ‘Ah Be Kardeşim’, ‘Meleklerin Söz’, 'Var’, ‘Keşke’ ve ‘Küçücüğüm’ şarkılarını seslendirdi. 

’Küçüğüm’ şarkının sonunda boyunun kısalığından bahseden Yalın, Türkiye’deki boy ortalamasının aynı olduğunu dile getirerek, şarkının hikayesinden de bahsetti. Sevgilisinin kendisine ‘Küçüğüm’ diye hitap ettiğin ifade eden Yalın, sevenlerine, "Sakın bunu kimseye söylemeyin. Sosyal medyaya da paylaşmayın. Sadece siz bilin” dedi.

Ardından sahneye gelen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan konser nedeni ile sanatçıya teşekkür ederek gecenin anısına çiçek ve plaket verdi. 

Yalın, konser sırasında genç bir hayranın elinde üzerinde kendi fotoğrafı ile 'Bu aşk Yalın' yazılı tişörtü gördü. Bunun üzerine Yalın tişörtü genç hayranından istedi. Görevliler tişörtü genç hayranından alarak Yalın'a verdi. Sahnede tişörtü inceleyen Yalın, kendisine dar ve küçük geleceğini düşenerek son anda giymekten vazgeçerek yeniden hayranına verdi. Hayranının ilgisine teşekkür eden Yalın, kolundaki bilekliği çıkartarak hediye etti. Yaklaşık 2 saat süren konser olaysız bir şekilde son buldu.



ME (SÜ/RT)