Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yarın yapılacak üçüncü toplantısını protesto eden DİSK üyeleri, İsmet Paşa Caddesi'nde toplandı. Basın açıklaması öncesinde başlayan yağmur katılımcıları azaltsa da şemsiyeleri olan 20 kişilik grup 'Asgari ücretteki orta oyununa son' yazılı pankartla eyleme devam etti.

Komisyonda kapalı kapılar ardında neler konuşulduğunu, nasıl kararlar alındığını bilmediklerini belirten DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi Matoş Konca, "Devletle sermayenin ittifakı üzerine şekillenen ve hükümetin onay mercii konumunda olduğu toplantılara devam ediliyor" diye konuştu. Yapılan artış ile enflasyon rakamlarının örtüşmediğini belirten Konca, şöyle dedi:

"Araştırma enstitümüzün son verilerine göre, açlık sınırı 1061 TL, yoksulluk sınırı ise 3351 TL'dir. Eşi çalışmayan bir işçinin eline geçen yalnızca 773 TL'dir. Asgari ücretli ısınma, ulaştırma ve ekmek gibi yaşamsal alanlarda alım gücünü yitirmiş durumdadır. Bunun adı gizli yoksullaşmadır."

Asgari ücret ile ilgili isteklerini maddeler halinde dile getiren üyeler, basın açıklamasının ardından caddeden ayrıldı.



AA(SU/CK)