Şanlıurfa’da TEDAŞ’ta çalışan 32 yaşındaki Mustafa Akar, 2.5 yıl önce 24 yaşındaki Fatma Akar ile evlendi. Biri kız ikiz bebek bekleyen Akar çifti,, 2011 yılının Şubat ayında acı yaşadı. Henüz 24 haftalık olan bebekler, prematüre olarak Şanlıurfa’daki özel hastanede dünyaya geldi. Yaklaşık 680’er gram olan bebeklerden erkek olan Şanlıurfa Çocuk Hastanesi’ne, kız ise Gaziantep’deki özel hastaneye sevk edildi. İkizlerden erkek bebek, bir hafta sonra yaşam savaşını yitirdi.

3.5 AY KUVÖZDE KALDI

Baba Mustafa Akar’ın anlatımına göre, 3.5 ay Gaziantep’te kuvözde tedavi gören minik Yağmur’un durumunun kötüleştiğini söyleyen hastane görevlileri, onu geçen yıl mayıs ayında ambulans helikopterle İstanbul Cerrahpaşa Hastanesi’ne sevk etti. O ana kadar özel hastane görevlilerinden sürekli Yağmur’un sağlık durumunun iyi olduğu bilgisini aldığını belirten baba Mustafa Akar, kızının ameliyatı öncesinde, duydukları karşısında büyük şok yaşadı. Ameliyatı gerçekleştirecek olan doktor iddiaya göre, Akar’a, kızının kuvözdeki tedavisi sırasında fazla oksijen verilmesi nedeniyle iki gözünün de damarlarının tam gelişemediğini bu nedenle de görme yeteneğini yitirdiğini, ameliyatın da bu durumu değiştiremeyeceğini söyledi.

AİLE HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATTI

Eşi Fatma Akar’la birlikte büyük şok yaşayan Mustafa Akar, kızının ameliyatının ardından ve tedavisinin bitmesiyle tekrar döndükleri Şanlıurfa’da, bebeklerinin doğumunun yapıldığı özel hastane ile Yağmur’un görmemesine neden olduğunu düşündükleri Gaziantep’deki hastaneye karşı hukuk mücadelesi başlattı. Halen Şanlıurfa 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde süren yargılama kapsamında minik Yağmur yaklaşık 6 ay önce, mahkeme tarafından, kusurun kimde olduğunun belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Ancak aradan geçen sürede rapor ne aileye açıklandı, ne de mahkeme ulaştırıldı.

Yaşadıklarına isyan eden Mustafa Akar, "Bize kızımızın sürekli iyi olduğu söylendi ama bir kez olsun gösterilmedi. Hep bilgisayar ekranından onu gördük. Bize ne gözlerinin görmeyeceği, ne de başka sorunun olup olmayacağı açıklanmadı. Sağlık durumu kötüleşince kızımız başka hastaneye sevk edildi. Gerçek o zaman ortaya çıktı" dedi.

YARDIM BEKLİYOR

Şimdi ne yürüyebilen ne de emekleyen, oyun için sadece yuvarlanabilen Yağmur, bu sırada da başını sık sık sert cisimlere çarparak canını acıtmaya başladı. Kızı için birçok hastaneye gittiğini ama hiçbir umut olmadığına dair yanıtlar aldığını dile getiren Mustafa Akar, "Kızımın tekrar ışığa kavuşması için çabalıyorum. Bunun için bilgisi yada imkanı olanların bize ulaşmasını arzu ediyorum. Bir bebeğim hayatını kaybetti. En azından kızımızın gelecek hayatında zorluk çekmemesini istiyorum" diye konuştu.



TY(İÖ/COŞ)