Viranşehir ilçesi Kışla mahallesinde bulunan BDP ilçe binasında devam eden süresiz- dönüşümlü açlık grevine katılanları ziyaret eden BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, BDP Parti Meclisi Üyesi Adnan Etli, Viranşehir, Suruç, Ceylanpınar belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi, AK Parti binasına siyah çelenk koymak için yürüyüşe geçti. Alkış ve zılgıtlar eşliğinde yürüyen grup, polis ekipleri tarafından Ceylanpınar caddesi üzerinde durduruldu. Daha fazla yürünmesine izin verilmeyeceğini belirten polis ile grup arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Daha sonra polis, Milletvekili İbrahim Binici’nin de aralaranıda olduğu 20 kişinin ellerindeki siyah çelengi AK Parti ilçe binası kapısına bırakmasına izin verdi.

TALEPLERİN KABUL EDİLMESİNİ BEKLİYORUZ

Burada kısa bir açıklamada bulunan İbrahim Binici, tutsakların başlattığı eyleme kimsenin sessiz kalmaması gerektiğini belirterek, "Tutsakların iki demokratik talebi var. Bu taleplerinin yerine getirilmesi için 46 gündür açlık grevindeler. Bunların bu taleplerinin kabul edilmesini bekliyoruz. Hiç kimse bu konuda sessiz kalmamalıdır. AKP sessiz kaldığı için kapılarına siyah çelenk bırakıyoruz" dedi.

Şanlıurfa merkez, Siverek, Suruç ilçelerinde ise BDP binalarında başlatılan süresiz dönüşümlü açlık grevlerinin devam ettiği öğrenildi.


MM(HK/AK)