Türkiye'de tartışmalı bir süreç ardından yasalaşan '4+4+4' eğitim sistemi, İzmir'de bazı velilerin tepkisine neden oldu. Yeni eğitim sistemine göre, Güzelyalı İlköğretim Okulu'nda da ilk kademe bölümünün kapatılmasına, öğrencilerin de başka okullara dağıtılmasına karar verildi. Okulda da sadece ikinci kademe eğitiminin yapılacağı açıklandı.

Kararı öğrenen ve özellikle ilk kademe eğitimi alan öğrenciler ile velilerden oluşan yaklaşık 150 kişilik grup, okul önünde toplandı. Ellerindeki dövizlerle tepkilerini dile getiren öğrenci ve veliler, kararın geri alınmasını istedi. Çocuklarının bu okulda eğitime başladığını ve burayı da benimsediğini, başka bir okul için uyum sürecinin olumsuz etkilerinin olacağını söyleyen velilerden Özden Düzgeç, şöyle dedi:

"Bizler okulumuzda sabah ikinci kademe, öğleden sonra ise birinci kademe eğitim yapılacağı raporu düzenlendiğini öğrenmiştik. Bu şekilde 12 okul vardı. Ancak, bizim okulumuz için sonradan böyle bir karar verilmiş. Bu bizi hem maddi hem de manevi yönden mağdur eder. Çocuklarımız bu okulda çok mutlu. Bizler kendi çalarımızla, okulumuzda çocuklarımızın iyi imkanlarda eğitim görmesini de sağladık. Şimdi sağladığımız bu olanakların da elimizden gitmesini istemiyoriz. Çocuklarımız mağdur edilmesin ve bu karar düzeltilsin." 



TY(AÖ/İD)