Van'da 23 Ekim 2011'deki 7.2 ve 9 Kasım'daki 5.6 büyüklüğündeki depremlerde evleri yıkılan ve hasar görenlerin barınması için 80 bin çadır dağıtıldı. Daha sonra konteyner kentlere geçen depremzedelerden bu çadırlar Kızılay tarafından geri istendi. Ancak dağıtılan binlerce çadırdan sadece 15 bini geri geldi. Bunun için Kızılay yetkilileri duyurular yaparak çadırların verilmesini istedi. Buna reğmen yine de çadırlar teslim edilmedi.

'BİRÇOK İNSANIN HAKKI VAR' 

Depremzedelerin çadırları teslim etmemesi üzerine Kızılay, Van Müftülüğü'nden yardım istedi. Bunun üzerin Van Müftüsü Nimetullah Arvas, merkezi sistemle Van'ın bütün camilerinde dinlenen cuma vaazinde çadırları istedi. Müftü Arvas şöyle dedi:

"Kızılay dağıttığı çadırların büyük bir kısmını geri alamadı. Şimdi bunları geri toplamak zorundalar. Bu çadırlar kamu malıdır ve bir çok insanın hakkı vardır. Bu vebaldir. Vebal almayın. Allah bizleri bir daha çadıra muhtaç etmesin. Çadırları en kısa sürede teslim edin."

'ÇADIRLAR EVLERDE ÇÜRÜR'

Bu arada Kızılay yetkilileri çadırların evlerde çürüyeceğini, kendilerinin topladıkları çadırların bakımını yaparak depoladıklarını söyledi. Kızılay yetkilileri teslim edilmeyen çadırların milli servete zarar olduğunu vurguladı.



OB(FE/COŞ)