Van'da 5 ay önce açılan kentin ikinci 5 yıldızlı oteli Elit Word Oteli, Van'a turzim alanında büyük katkı sunuyor. 230 odalı 460 yatak kapasiteli otel, bulunduğu Maraş Caddesi'ne hareket, hem de değer kattı. Gösterişli binasıyla Van'a hizmet eden otel, 150 kişiye de iş imkanı sağladı. Otel müdürü Nuh Beşer, önümüzdeki sezon çalışan sayısını 170'e kadar çıkaracaklarını belirterek, "Van'a sosyal ve kültürel anlamda da birşeyler katmak istiyoruz. Her salı 'Tango gecemiz' var. Bu Van'da da bir farklılık yarattı. Bütün Vanlılarıda bekliyoruz" dedi.

Otel Müdürü Nuh Beşer, kente sosyal ve kültürel anlamda katkı sunmak ve farklılık yaratmak istediklerini söyledi. Otel ile ilgili sürekli yeni fikirler üretildiği belirten Beşer, "Van çok güzel bir şehir. Biz o güzelliğe sosyal kültürel anlamda katkı sunmak istiyoruz. Otelimizde her akşam 2 saat keman eşliğinde çay saatimiz, her salı Tango gecemiz var. Bu Van'da da bir farklılık yarattı. Bütün Vanlılar'ı da bekliyoruz" diye konuştu.

Nuh Beşer, Van'ın böyle yatırımlara ihtiyacı olduğunu, kentte hareket kattıklarını düşündüğünü anlattı. Beşer, "Otelin doluluk oranı her geçen gün artıyor. Şu an yüzde 40'larda dolluk oranı var. Fakat önümüzdeki dönemlerde bunun dahada artacağını düşünüyorum" dedi.

VAN TANGO İLE BULUŞTU

Otel ayrıca sanat ve kültürel aktivitelerede destek oluyor. Van'a 2 yıl önce gelen Havva ve Fevzi Kelek çiftinin girişimleriyle otelde Vanlılar tango öğreniyor. Ankara Tango Akadamesi'nde eğitim aldığını belirten Fevzi Kelek, Türkiye'nin birçok kentinde tango yapıldığını ve Van'da yapılabileceği düşüncesiyle otelde tango gecelerini organize etti. Van'da dans meraklılarına tango öğretmek istediklerini anlatan Kelek, şöyle konuştu:

"Bu amaçla, bu dansları öğrenmek isteyenleri bir araya getirdik. Bu bir başlangıç. Bu tür etkinlikleri yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Haftada bir gün tango tutkunlarını burada bir araya getirmeye çalışıyoruz. Beklediğimizin üzerinde bir katılım var.Tangonun Van'a bir kültürel katkısı olacağını düşünüyorum." 

"TANGO YARIŞMASI HEDEFLİYORUZ"

'Tango gecesi' düzenleyen Kelek, katılımın beklediklerinin üstünde olduğunu belrterek, ilerki dönemlerde Van'da bir tango yarışması ya da festivali yapmayı hedeflediklerini de anlattı. Fevzi Kelek'in eşi ve dans partneri Havva Kelek, 2 yıl önce Van'a geldiklerinde Van'da tangoyu yapacak ortam arayışına girdeklerini belirterek, "Çünkü bunu batıda Ankara,İstanbul yada diğer ilerde çok rahatlıkla yapabilirsiniz. Şu an Van'da da bunu yapabiliyoruz. Yeni açılan bu otele geldik 'Böyle bir gece düzenlemek istediğimizi bunu için bize ortam sağlayabilirmisiniz?' dediğimizde hemen kapılarını bizlere açtılar. Burada tango yapmaya başladığımızda 3 kişiydik. Şu an sayımız 30'u geçtik. Bunu Van'da yapmak ayrı keyif veriyor. Tüm Vanlılar'ı buraya bekliyoruz" diye konuştu.