Van Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde yapılan törene Van Valisi Münir Karaloğlu, Emniyet Müdür Vekili İrfan Günel, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler askeri erkan, polisler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunun ardından Şehit Dilmaç'ın öz geçmişi okundu. Daha sonra kürsüye çıkan Emniyet Müdür Vekili İrfan Günel, kutsal bir görev yaptıklarını, alçakça yapılan saldırıların bu kutsal görevden kendilerini vaz geçiremeyeceğini söyledi.

BİRLİK BERABERLİĞİMİZ TERÖRÜ BİTİRECEK

Van Valisi Münir Karaloğlu, terörün hedefinin yakmak, yıkmak ve zarar vermek olduğunu belirterek, bunlara fırsat verilmeyeceğini söyledi. Vali Karaloğlu, terörün bir gün mutlaka biteceğine dikkat çekerek, "Bu kavganın bir Türk ve Kürt kavgası olmadığını, dış fitne odaklarının bir oyunu olduğunu artık bölge halkı görmelidir" dedi.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Törende şehit Dilmaç'ın 10 aylık kızı Almira Ecrin'in her şeyden habersiz töreni izlemesi yürekleri dağladı. Şehidin eşi Şadiye, babası Celalettin ve annesi Aynur Dilmaç, tören boyunca gözyaşlarını tutamadı. Törende Kuran ve duaların okunması sırasıda da gözyaşları sel oldu. Polis arkadaşları bir yandan gözyaşlarını silerken, bir yandan da şehidin eşini teselli etmeye çalıştı. Tören sonrası Türk Bayrağı'na sarılı tabut polislerin omuzunda cenaze aracına taşınırken, şehidin fotoğrafını amcası Vahdettin Dilmaç öperek taşıdı. Şehidin babası PKK'lılara isyan ederek, "Ermenilerin çocukları. Gelin beni de öldürün" dedi.

Şehit Murat Dilmaç'ın cenazesi Boyalar Camii'nde kılınan öğlen namazı sonrası Akköprü Mezarlığı'nda tekbirlerle toprağa verildi.