Geçen yıl 23 Ekim'de meydana gelen 7,2'lik büyük depremle sarsılan Erciş İlçesi yaralarını sarmaya çalışıyor. Depremin ardından Erciş'te depremzede gönüllülerden oluşan bir grup, köy okullarına yardım götürmek için kampanya başlattı. Kızılayın öncülüğünde gerçekleşen kampanyanın ilk durağı merkeze 25 kilometre uzaklıktaki Gedikdibi Köyü oldu. Önceden tespit edilen köy okulunun eksikliklerini tamamlayan Kızılay ekibi ve gönüller, öğrencilere de oyuncak, diş fırçası, kırtasiye ve gıda malzemesi dağıttı.

'GİDİLEMEYEN OKULLARA GİDİYORUZ'

Kızılay Erciş Şube Başkanı Aydın Bayraktar, Kızılay olarak gidilemeyen okullara gitmeyi hedeflediklerini belirterek şunları söyledi:

"Köy okullarını da unutmamamız gerkiyor. Burada birçok öğrencimizin yardıma ihtiyacı var. Sadece öğrencilere değil, okudukları okullara da katkımız olsun istedik. Bizler önceden tespit ettiğimiz ve ihtiyacı bulunan köylere gidiyoruz. Bugün geldiğimiz köy okulumuz da, basın mensuplarının tespit edip bize bildirdiği bir okul. Okulun boya ihtiyaçlarını giderdik. Bu projeye destek olan gönüllülere de çok teşekkür ediyorum."



KA(FE/COŞ)