Van’da 23 Ekim ve 9 Kasım'de meydana gelen 7.2. ve 5.6 büyülüğündeki depremlerin ardından Van ve Erciş’e kurulan 9 çadırkentteki depremzedeler, çadırlardan çıkarılıyor. Vali Yardımcısı Hüseyin Demirbaş, yaptığı toplantıda çadırkent sorumlularına talimatı ileterek, çadırların en kısa sürede boşaltılmasını istedi. Toplantı sonrası hoparlörlerden de burada kalan depremzedelerden çadırları boşaltmaları istenirken, bununla ilgili yazılı duyurular panolara asıldı. Duyurularda ayrıca evleri orta hasar ve yıkık olanlara konteyner verileceği belirtilirken, evi hasarsız olanların da çadırlarını alıp istedikleri yere kurabilecekleri yazıldı.

Kirada oturduğu evi hasar gören ve bu durumu valiliğe bildirenlere, yapılacak kontrollerden sonra konteyner verilecek. Evi az hasar görmüş, ancak çadırda kalanlara ise konteyner verilmeyecek. Orta hasarlı binaların ise durumuna göre konteyner tahsisi yapılacak.

Yetkililer, en geç önümüzdeki hafta içerisine kadar, şu anda depremzedelerin yaşadığı 1721 çadırın tamamının boşaltılacağını ifade ederken, sadece 500 mevlana evinin tedbir amaçlı bekletileceği bildirildi.

GİDECEK YERİMİZ YOK

Öte yandan altyapısı tamamlanan konteyner kentlere geçişler de hızlandırılırken, çadırların boşaltılması en çok gidecek yeri olmayan kiracıları mağdur etti. Bu duruma tepki gösteren depremzedeler, hayatın bundan sonra kedileri için daha da zor olacağını söyledi. Kiracıyken deprem sonrası evini terk eden ve bir daha ev bulamadığı için çadırkentte yaşayan Osman Nuri Sayın, “ Depremle birlikte evimi terk ettim. Evim hasarsız ama ev sahibi evi artık kiraya vermiyor. Bana konteyner de verilmedi. Çadırını al git diyorlar çoluk çocuğumla nereye gideceğim. Çadırımı kuracak yerim bile yok" dedi.



MÇ-(FE/AAA)(FOTOĞRAF)