Ağrı Valiliğinden verilen bilgiye göre, Doğubayazıt ilçesinde sigara kaçakcılığı yapan 31 yaşındaki Mehmet Duman, Yakup Taşdemir ve Yemlihan İmrağ'ın içerisinde bulunduğu 04 AZ 874 plakalı minibüs 11 Ağustos günü saat 21.45 sıralarında ilçenin Somkaya Köyü mevkiinde güvenlik görevlileri tarafından durdurulmak istendi. Minibüste bulunanlar Jandarmayı görünce manevra yaparak kaçmaya çalıştı. Araçtakilerin durmaması için uyarı ateşi açan jandarma, seken bir kurşunla sürücü Mehmet Duman'ın yaralanmasına neden oldu. Olayın hemen ardında Mehmet Duman, güvenlik görevlilerince olay yerine çağrılan 112 acil ekipleri tarafından ambülansla Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan ilk müdahaleden sonra Bitlis Devlet Hastanesi'ne, oradan da Batman Özel Alman Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

Olay yerinde yapılan inceleme sonucunda 04 AZ 874 plakalı minibüste 5 bin karton kaçak sigara, ateş etmeye hazır bir tabanca ve tabancaya ait 2 şarjör ile 24 mermi ele geçirildini hatırlatan Valilik, bazı basın yayın organlarında yayımlanan haberlerde yer aldığı gibi, taşıt durduktan sonra sürücüye ateş edilmesinin söz konusu olmadığını bildirdi.

Zanlılardan Yemlihan İmrağ ise olayla ilgili olarak "Kaçak sigara almış dönüyorduk. Kaçmadık, kaçsaydık bizi tarayacaklarını biliyorduk. Mehmet Duman da minibüsten inmeye çalışırken bir özel harekatçı kapıya yanaştı ve kafasına sıktı" iddasında bulundu.



SA(KS/AAA)