İl Jandarma Komutanı Albay Osman Uçar, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış'la birlikte Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'ni ziyaret eden Vali Ahmet Kara, engellilerle ilgili bir genelge yayınladığını bildirdi.

Binasını engellilere göre uyarlamayan kurumlara ceza vericeleğine dikkat çeken Vali Kara, "Özürlülerin özgürlüğünü ve güvenliğini de dikkate almak zorunayız. Özürlülerin şiddete maruz kalmamaları için gerekenleri yapmalıyız. Aşağılama ve kötü muamele yapmayı kanunlarımız suç saymıştır ve bu nedenle başta ben olmak üzere toplumdaki her kez bu konuda dikkatli olmak zorundadır. Onlar özürlü oldukları için bir takım ihtiyaçlarına ulaşamıyorlar. Bizler de onların ulaşamadığı şeyleri onlar için temin etmek zorundayız. Bizler mahşer gününde sadece sağlıklı insanlara verdiğimiz eza ve cezadan değil, biz bu engellilere yapmadıklarımızdan da sorumlu olacağız. Yani bu işin inanç boyutu da böyledir. Biz engellilere eğer aşağılık bir muamele yaptıysak, biz eğer engellilerin engellerini kaldırmayıp onlara cefa çektirdiysek, eza çektirdiysek bunların da bizden sorulacak hakları vardır, mahşerde. Onun için bunlara iyi bakmamız gerekir" diye konuştu.

"KARSLILARA DA SÖYLE AĞAÇ DİKSİNLER"

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Akın Oktay, Danışma Merkezi Müdürü Erol Batu'dan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Ahmet Kara'dan çocukların bazıları davullu-zurnalı eğlence ve pilli oyuncak istedi. Engelli Selahattin Ötegen'in (50) hediye ettiği kuru boya resimdeki ağaçlara işaret eden Vali Kara, “Karslılara da söyle evlerinin önüne ağaç diksinler. Bu engelli arkadaşımız resimde 3 katlı ev yapmış. Enteresan tarafı ise Karslılara mesaj verir gibi evin etrafına ağaç yapmış. Oysa tarlasının başında ağacı olmalı, gölgelenmeli insan azıcık. Su başlarında ağaçlar dikilmeli. Kars'ın bu sert iklimini barajlar kadar ormanlar yumuşatır. Çünkü ormanlar yağmuru çeker. Ama bunu vatandaş henüz tam anlamış değil. Meralarımız, yaylalarımız yeterli. Yeterli olmayan tek şeyimiz orman, ağaç " dedi.