Şanlıurfa İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, başkanlığında yapıldı. Şanlıurfa Valiliği Konferans salonunda yapılan toplantıya, Vali Güvenç'in yanı sıra Vali Yardımcısı Şaban Erdoğan, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve kurum amirleri katıldı.

"SEFERBERLİK BAŞLATMALIYIZ"

Şanlıurfa'nın tarım şehri olduğunu ve verimli toprakları ile herkesin gıpta ettiğini anlatan Vali Güvenç, yanlış sulama tekniklerinin gelecek açısından kendisini endişelendirdiğini söyledi. Çok su verme ile çok ürün alınıp, para kazanılacağı şeklindeki yanlış anlayışın üreticide hakim olduğunu ifade eden Vali Güvenç şöyle konuştu:

"Bu düşüncenin yanlış olduğunu çiftçimize anlatmamız lazım. Bunun için bölgede görev yapan kaymakam ve belediye başkanlarının bir öğretmen, bir kardeş gibi gidip çiftçiye, köylüye rehberlik yapmasını istiyoruz. İnsanlarımıza bu işin önemini anlatın. Bu gidişata bu ovanın dayanamayacağını söyleyebiliriz ve bu duruma can dayanmaz. Devlet bu ovaya 3 Kızılırmak kadar su getirmiş ama 30 Kızılırmak getir yine yetmez. Kırmızı toprağımız akıp gidiyor, durmadan kendi elimizle kendi gözümüzü çıkarıyoruz. Bu konuda herkese görev düşüyor. Başkanlarımız ve muhtarlarımız çiftçiyi toplasın, uzmanlarımız da çok su vermekle çok para kazanılmayacağını, aksine toprağa zarar verdiğini anlatsın. Yağmur yağarken bile tarlasını sulayanlar var. Bu duruma karşı gönüllü bir mücadele ve seferberlik başlatmalıyız."

Vali Güvenç'in konuşmasının ardından, toplantıya katılan kurum amirleri yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.



(HK/AK)