Viranşehir İlçe Müftülüğü, 'Kutlu Doğum Haftası' kapsamında Eyüp Nebi Beldesi'nde etkinlik düzenlendi. Etkinliğe, Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Akyürek, Kasım Gürpınar, Abdülkadir Emin Önen, Abdülkerim Gök, Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan, Eyüp Nebi Belde Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ile çok sayıda kişi katıldı.

Hz. Eyyüp peygamberin yanı sıra eşi Rahime Hatun ve Elyasa Peygamber'in türbesinin bulunduğu beldede düzenlenen etkinlik, Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı. Vali Güvenç'in halka çiçek dağıttığı etkinlikte, semazen gösterileri eşliğinde ilahiler okundu.

Etkinlikte konuşan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Viranşehir'den geçen Şanlıurfa-Mardin Sulama Projesi kapsamında kanallara bugüne kadar 400 milyon TL harcandığını söyledi. Sulama kanallarının tamamlanmasıyla birlikte 2 milyon dekar arazinin sulanacağını söyleyen Vali Güvenç, şöyle konuştu:

"Aynı zamanda insanlarımızın batıdaki 20 lira yevmiye ile çalışmasını önlemek adına çalışmamız devam ediyor. Bugün itibariyle 24 saat esasına göre çalışıyoruz. Önümüzdeki 5 yıl içinde, göreceksiniz, bu Şanlıurfa bölgenin değil Türkiye'nin gözde ili olacak. Çorak topraklarımız sulara kavuşacak. O bereket, zenginlik olarak evlerimize hanelerimize dönecek. Fakirliği fukaralığı, yokluğu yoksulluğu bölgemizden göndereceğiz."

Vali Celalettin Güvenç, Türkiye'deki ekonomik yükselmeye karşılık batı ülkelerinin büyük ekonomik zorluklar çekildiğini anlatırken, "Batı'da Yunanistan, Portekiz batıyor, Amerika'da işsizlik artıyor. Doğuda halkına silah çeken ülkeler yıkılıyor. Kendi halkının kanını döküyorlar. Allaha şükür köy- kentlerimizde sizlerle kucaklaşıyoruz. Verdiğiniz moralle de yatmadan uyumadan çalışıyoruz. Acemin Araba, Arabın Aceme üstünlüğü olmadığına inanıyoruz. İnsanı en değerlik varlık olarak görüyoruz. Herkesi kucaklamak gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Vali Güvenç konuşmasının sonunda Hz. Eyüp'ün türbesinin bulunduğu beldede oturanların 'Kutlu Doğum Haftası'nı kutladı.



DHA(HK/İD)