Ceylanpınar'da geçen çarşamba günü evden ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan 19 yaşındaki Naile Çatak'ın, bir gün sonra ilçeye 8 kilometre uzaklıkta bir dere kenarında göğsünden bıçaklanmış ve boğazı kesilmiş cesedi bulundu. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında jandarma ve polis tarafından oluşturulan özel ekip, Çatak'ın 17 yaşındaki erkek arkadaşı Y.B. ve ağabeyi Ahmet B.'yi gözaltına aldı. Sorgusunda suçunu itiraf eden Y.B. ile ağabeyi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

SAĞDUYU TAVSİYESİ

Yaşananların ardından Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, beraberinde Ceylanpınar Kaymakamı İlker Özerk Özcan, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ile birlikte Ceylanpınar'a gidip, öldürülen Naile Çatak'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Genç yaşta kızlarını kaybeden Çatak Ailesine başsağlığı dileyen Vali Celalettin Güvenç, olayın gerçekleştiği andan itibaren konunun takipçisi olduklarını belirterek, olayın faillerini güvenlik güçlerinin özverili çalışmaları sonucunda bir günde yakalanarak adalete teslim edildiğini anlattı. Ailenin üzüntüsünü paylaştığını belirten Vali Güvenç, olayın faillerinin tutuklandığını ve aileden bundan sonra sağduyulu olmalarını istedi. Vali Güvenç, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu söyleyerek, suçluların kanun karşısında cezasını çektiğini söyledi.

'KAN KANLA YIKANMAZ'

Bundan sonraki süreçte aile büyüklerine büyük görevler düştüğünü belirten Vali Celalettin Güvenç şunları söyledi:

"Gençlere sahip çıkalım. Kan kanla yıkanmaz. Failleri, savcıya ve akabinde cezaevine teslim ettik. Sıkıntınız olursa bizler buradayız. Sizlere inanıyor ve sizleri seviyoruz. Devlet ayrım yapmadan tüm vatandaşlarının emrindedir. Bizim problemimiz fakirliği yenmek, yokluğu ve yoksulluğu yenmek, karşılıklı sevgiyi, saygıyı ve kardeşliği geliştirmektir. Düşmanlığa da yeter, kana da yeter, kavgaya da yeter."

Vali Güvenç'in konuşmasının ardından ailenin ileri gelenleri olayın ilk anından itibaren devletin tüm birimlerinin birlikte hareket edip özverili bir çalışmayla olayı aydınlattığını söyledi. Faillerin yakalanmasını sağlayan herkese teşekkür eden ailenin ileri gelenleri, Vali Güvenç'in de kendilerini ziyaret etmesinden ötürü duydukları memnuniyeti dile getirerek, sağduyulu davranacaklarının sözünü verdi.



DHA(HK/COŞ)