Yoğun yağışın ardından açan güneşin etkisiyle solunum yoluyla bulaşan hastalıklarda ciddi bir artış olduğunun gözlendiğini belirten Dr. Erdebil, "Mevsim değişiklikleri vücut direncini olumsuz yönde etkilendiği için bu dönemde grip ve buna benzer enfeksiyon hastalıklarına çok sık rastlanır. Salgın bir hastalık olarak görülen gribal enfeksiyonlardan korunmanın yönteminin başından ise aşı vurulmak gerekiyor. Henüz hiçbir şey için geç kalınmış değil. 65 yaş üstündeki kişiler ve çocukların yanı sıra bazı risk grubundaki hastaların biran önce aşı yaptırmasında fayda var" dedi.

Aşı kadar havaya uygun giyinme ve doğru beslenme alışkanlığının da önemli olduğunu vurgulayan Dr. Erdebil, şunları söyledi:

"Alerjisi olan insanlar gribal enfeksiyondan korunmak için aşı vurdurulmalıdır. Ancak aşının yanında C vitamini alınmalı ve vücut direncini yükselten bitkisel gıdalar tüketilmelidir. Kızılcık, Turunçgil ve Ekinezya çayı en bilinen şifa yöntemleridir. Kıyafet konusunda ise kişi hastalıktan korunmak için çok ince ya da çok kalın giyinilmemelidir. Vücut ısısına dengeleyecek ölçüde giyinmelidir."