Yaklaşık 2 yıldır Şırnak İl Jandarma Komutanlığı'nda görev yapan Uzman Çavuş Mehmet Saklav, dün akşam saatlerinde evde oturduğu sırada meslektaşı olan ev arkadaşının tabacasını temizlerken ateş alması sonucu çıkan mermi vücuduna saplandı. Ağır yaralanan Uzman Çavuş Savkal, ambulansla kaldırıldığı Şırnak Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

1 SAAT ÖNCE OĞLUYLA GÖRÜŞMÜŞ

Mehmet Saklav'ın acı haberi memleketi Aksaray'ın Aşağı Dikmen Köyü'nde oturan ailesine askeri yetkililer tarafından verildi. Karşısında askerleri görünce şoke olan baba Cuma Saklav'ın, acı haberi almadan yaklaşık 1 saat önce oğlu Mehmet Saklav ile telefonla görüştüğü belirtti. Cuma Saklav, şunları söyledi:

''Oğlum vurulmadan önce ben onu telefonla çaldırdım. Oğlum eve gelince beni aradı. Ben de 'oğlum  ne yapıyorsun?' diye sordum. O da 'baba görevden eve geldim. Arkadaşımla birlikte yemek yapacağız. Evdeyim rahatım iyi' dedi. Görüşmeden bir saat sonra askerler evime geldi ve acı haberi verince başımdan vuruldum. Daha bir saat önce konuştuğum oğlumun vurulmasının hala anlamış değilim. Oğlum daha Ramazan bayramında geldi. Daha sonra Ankara'daki arkadaşının düğününe katıldı. Sonra da Şırnak'a döndü.''

Uzman Çavuş Saklav'ın cenazesinin yarın memleketi Aksaray'a bağlı Aşağı Dikmen Köyü'nde toprağa verileceği belirtildi.

 

HB(İA/AAA)