Amerika’da Ekmel Anda isimli bir işadamı tarafından Amerikalı bir kolleksiyonerden satın alınıp müzeye bağışlanan Türk Bayrağı'nın özel olarak hazırlanan “ Uzay Bölümü”nde sergileneceği bildirildi.

Ay’a ulaşma serüveninin ilk adımlarının gerçekleştiğinin somut bir göstergesi olan Türk Bayrağı, 2 gün önce İstanbul'a getirildi. Bayrağın oyuncaklarla yan yana sergileneceğini belirten müzenin kurucusu Sunay Akın, şunları söyledi:

“Bir toplumun geleceğine giden yol, o ülke çocuklarının oyunlarından ve oyuncaklarından geçer. Bu gerçeğin geniş kitleler tarafından algılandığı bir dönemde bayrağımızı simgelerini aldığı uzaya taşıyabileceğimiz asla unutulmamalıdır. Oyuncaklarla oynayan çocuklar hayallerini gerçekleştirdiler ve astronot olup uzaya gittiler. Uzayda 11 gün, Ay’da 3 gün kalan bayrağımız, uzay konulu ilk oyuncakların yanında sergilenecek. Bayrağımızın gelecekte uzaya bizim elimizle taşınmasını istiyorsak, bunun için yalnızca çocuklarımızın hayallerine ihtiyaç var."


23 Nisan günü İstanbul Oyuncak Müzesine gidecek çocuklar müzenin 7. yılını kutlarken bir yandan da Türk Bayrağını görecek, diğer yandan da uzay temalı bir çok etkinliğe katılma imkanı bulacak. Müze 09.30-18.00 arası açık olacak.

 


FK (MK)  (FOTOĞRAF)