BAVUL KASNAĞI SÖKÜLÜNCE UYUŞTURCULAR DÖKÜLDÜ


Kameralara yansıyan görüntülerde, polisin valizi açması ve içerisindeki eşyaların çıkarılması görülüyor. Valizde bir şey bulunamazken, uzman polislerin astarı sökmesi ile valiz kasnağında bir zulanın olduğu belirleniyor. Bunun üzerine polisler kasnağı çıkarıyor. Preslenmiş 2 kasnak polisler tarafından birbirinden ayrılınca uyuşturucu metamfetain dökülmeye başlıyor.


Ele geçirilen uyuşturucu miktarının 2 kilo 78 gram olduğu öğrenilirken, uyuşturucu sevkıyatını İranlı bir şebekenin organize ettiği belirtildi. Uyuşturucu satışı içen hedef ülkelerin Uzakdoğu ülkeleri olduğu öğrenilirken, gözaltına alınan Aıvars Jansons emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı İstanbul Adliyesi’nde tutuklanarak cezaevine gönderildi.


BACAKLARINA SARILI UYUŞTURUCU İLE YAKALANDILAR


Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen diğer operasyonda ise bacaklarına kağıt arasında metamfetamin saran 2 İran uyruklu uyuşturucu kuryesi gözaltına alındı. Malezya’ya gitmeyi hedefleyen Ali Rıza Akhandi ve Mustafa Lutfi Darabi’nin bacaklarındaki, koli bandı ile sarılan uyuşturucunun bulunma anları polis kameralarına da yansıdı. Gözaltına alınan 2 kurye üzerinden 1 kilo 143 gram uyuşturucu Metamfetamin çıkarken, emniyetteki işlemleri tamamlanan İranlılar sevk edildikleri Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


METEMFETAMİNDE BU YIL REKOR YAKALAMA GERÇEKLEŞTİ


En hızlı ölüme götüren uyuşturucu olarak bilinen ve kullananların 2 yıl içerisinde, ölümüne yol açan metamfetamin yakalamasının, bu yıl, geçen yıllara göre arttığı öğrenildi. Emniyet kaynaklarının verilerine göre, 2009’da 76 kilo, 2010’da 107 kilo, 2011’de 136 kilo yakalanan metamfetamin miktarı bu yılın ilk 9 ayında son yakalama ile 248 kilo 221 grama ulaştı.


BUGÜNE KADAR 264 KİŞİ YAKALANDI


Emniyet verilerine göre, Türkiye’de pazarı olmadığı belirtilen metamfetamin, daha çok Uzakdoğu ülkelerinde kullanılıyor. Saflık oranı en yüksek metamfetamin İran’da üretilirken, İranlı uyuşturucu şebekeleri, Türkiye’yi Uzakdoğu gidişi için transit ülke olarak kullanıyor. Metamfetaminden, bu güne kadar 264 kişinin gözaltına alındığı öğrenilirken, bu şahıslardan 199’unun İranlı olması dikkat çekiyor. Türkiye’nin transit geçiş güzergah olmasına karşın polisinin Havalimanlarında tedbirleri artırmasının yakalamalardaki artışta etkili olduğu belirtiliyor.