Uşak merkeze bağlı Çevre Köyü içinde yer alan Akse Göleti’nin yerine yeni bir baraj inşa edecek olan Devlet Su İşleri ekipleri gölette su tahliye işlemini sürdürürken, balıkların telef olmaması için harekete geçen OBAF üyeleri Pazar sabah saatlerinde Akse Göleti’ne geldi. Gölete botlarla ağ seren OBAF üyeleri, anaç sazan peşine düştü. Gölet zemininde bulunan milden dolayı zor anlar yaşayan OBAF üyeleri, saatler süren çalışma sonrası kiloları 10 ile 25 arasında değişen sazan balıklarını araç üzerinde bulunan seyyar havuzlarla Altıntaş Göleti’ne götürerek doğal hayata saldı.

BÖLGENİN EN BÜYÜK SAZANI YAKALANDI

Akse Göleti’nin hafriyat yığıntılarından oluşan 20 yıllık bir gölet olduğunu belirten OBAF Başkanı İsmail Atalay şu bilgileriverdi:

"Akse Göleti, devletin ve ilgili kurumların sorumluluğunda olmayan bir gölet. Devlet Su İşleri aynı bölgede çok büyük bir baraj projesi yürütüyor. Bu nedenle gölette bulunan suyun boşaltılarak alanın hafriyat sahası olması gerekiyor. Biz de Olta Balıkçılığı Federasyonu olarak, Akse Göleti’nin içindeki balık stoklarına zarar vermeden mümkün olduğunca hızlı bir şekilde toplayarak en yakındaki Altıntaş Göleti’ne bırakacağız. Yıllardır mücadelesini sürdürdüğümüz İsrail Sazanı ile bu gölette de karşılaştık. Ancak yaptığımız çalışmada Ege Bölgesi’nin en büyük sazan balığını yakaladık. Yaklaşık 25 kilogram ağırlığındaki sazan balığı markalanıp kayıtlara geçirilerek Altıntaş Göleti’ne bırakılacak."



YK(İÖ/COŞ)