Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3'üncü sınıf öğrencileri, 'Topluma Hizmet Uygulamaları' dersi kapsamında başlattığı kampanyalarla 1200 kitap topladı. Öğrenciler daha sonra Kahveciler Esnaf Odası'ndan da destek alarak kent merkezindeki 3 kahvehanede kitaplık oluşturdu. 3 aylık bir çalışma sonrasında projeyi hayata geçirdiklerini belirten proje sorumlusu Cumali Yarar, her bir kahvehanede 400 kitap bulunduğunu ifade etti. Projelerini yaygınlaştırmak istediklerini belirten Yarar, "Üniversite öğrencileri olarak kahvehanelerde kitaplık oluşturmaya karar verdik. Sivas'taki çok sayıda kahvehaneyi ziyaret ettikten sonra projemizi Kahveciler Esnaf Odası Başkanımızla paylaştık. Başkanımızın da maddi destekleriyle kitaplıklarımızı yaptırdık. Topladığımız kitaplarımızı da kahvehanelerimize oluşturduğumuz kitaplıklara yerleştirdik. İlerleyen dönemlerde projemizi yaygınlaştırmayı planlıyoruz" dedi.

Kahveciler Esnaf Odası Başkanı ve aynı zamanda Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal ise daha önce de bazı kahvehanelerde okuma köşesi oluşturduklarını kaydetti. Köksal, "O yüzden öğrencilerimizin bu projesine büyük önem verdik. Destek olduğumuz için mutluluk duyuyorum. Biz isteriz ki bütün kahvehanelerimizde bir kitap okuma köşesi oluşturulsun, insanlarımız orada kitapları okusun" diye konuştu.

Proje sorumlusu Cumali Yarar, kitaplıkları yaptıran ve desteklerini esirgemeyen Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Beşir Köksal'a plaket verdi. Beşir Köksal ise kitaplıkların oluşturulmasında görev alan öğrenciler ile kahvehane işletmecisi Zeki Kocaoğlu'na teşekkür belgesi verdi.