Esenşehir İlköğretim Okulu’nun temel atma törenine katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni  Mutlu, makam aracına doğru yürürken, Hüseyin Fidan isimli vatandaş kendi hazırladığı ve üzerinde, ”2023 Fare”, “Fareli Okul”, “Burası da Ümraniye Valim” yazılı dövizleri gösterip “Lağım fareleriyle yaşıyoruz” diyerek sesini duyurmaya çalıştı. Törende görev yapan zabıta ekipleri ve korumalar, Hüseyin Fidan'ın elinden dövizleri alarak, valiye yaklaşmasını engelledi. Bu nedenle Fidan, Ali Mutlu'ya sesini duyuramadı. 


FARELER EVİMİZİN İÇİNE GİRİYOR


Hüseyin Fidan gazetecilerin soruları üzerine, çevrede faaliyet gösteren fabrika atıklarının dereye karıştığını ve tüm başvurularına rağmen yıllardır ıslah edilmediğini söyleyen belirterek, şunları söyledi:


"Dereden çıkan lağım fareleri bahçelerimize ve evlerimizin içine kadar giriyor. İnşasına başlanana bu okul da derenin 10 metre yakınından geçiyor. Önlem alınmadığı takdirde okula giden çocukların büyük tehlike altında olacak. Çocuklarımızı lağım fareleri ısırıyor. Yıllardır bu sıkıntıyla uğraşıyoruz. Ellerimizde çekiç ve keserlerle nöbet bekliyoruz. Özellikle yaz aylarında bahçede bile oturmak tehlikeli. Her yerden fareler basıyor bahçeleri. Belediyeye her başvurumuzda ‘ilgileneceğiz” denildi. Başkanımızın söz vermesine rağmen hiç kimse ilgilenmiyor. Fareler bizim oldu artık. Farelerle evimizde, çocuklarımızla birlikte yaşıyoruz” dedi.


BELEDİYEDEN YARDIM BEKLİYORUZ


Derenin yaklaşık 3 kilometre boyunca üstü açık şekilde, Çekmeköy yönüne aktığını kaydeden Hüseyin Fidan, sitelerin bulunduğu bölümlerin, site müteahhitlerince kapatıldığını belirtti. Fidan “Büyük siteler inşa edilirken, derenin o taraflardaki bölümünün üstü kapatılıyor. İnşaat sahipleri bunu kendi imkanlarıyla yapıyor. Bizim paramız yok, yapamıyoruz. Belediye de bu konuda yardım etmiyor. Ne yapacağımızı bilemez haldeyiz" diye konuştu.


Başka bir mahalle sakini ise, “Burada okul yapılacak. Çocuklarımızın hepsi tehlikede. Evimizde kedi büyüklüğünde fareler kovalıyoruz. Bir an evvel önlem alınmasını istiyoruz” dedi.


MD (MK) (FOTOĞRAF)