Kayseri'de dün başlayan Uluslararası Erciyes Kar Festivali'nin ikinci günü hayli renkli geçti. Kayseri 1’nci Komando Tugayı'na bağlı paraşüt ve kayak timlerinin gösterisi nefes kesti. Askeri uçaktan atlayan 5 paraşütçünün Türk bayrağı açması festivale katılanlar tarafından uzun süre alkışlandı.

Enerji Bakanı Taner Yıldız Erciyes kayak merkezinde Uluslararası Kar Festivali etkinliklerinde yaptığı konuşmada, ''Festivalde büyük beğeni toplayan gösterilerinden dolayı Mehmetçiliğimize teşekkür ediyorum. Yüreklerini Erciyes'in zirvesine çıkarıp, çok güzel bir gösteri yaptılar. Ordumuzla gurur duyuyoruz. Takdirlerimizi sunuyoruz'' dedi. Yıldız, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri milletvekilleri ile birlikte festival kapsamında Erciyes master planında yer alan ve tamamlanan 6 tesisisin toplu açılış kurdelesini kesti. Bakan Yıldız, buradan yanında milletvekilleri ve Vali Vekili Kasım Fikret Dayıoğlu ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile birlikte 1'inci Komando Tugayı'nca Erciyes Dağı'nın Tekir Yaylası'nda askerlerce kardan yapılan igloları gezdi. "Bunların içi de çok sıcakmış" diyen Bakan Yıldız, daha sonra askerlerin kar altına gömülen bir askerin çığdan kurtarılması tatbikatını izledi.

Burada bir askere nereli olduğunu soran ve 'Balıkesirliyim' yanıtını alan Bakan Taner Yıldız, ''Ben, askerliğimizi Balıkesir'de yaptım. Oralarda böyle kar olmaz'' dedi.

Uluslararası Erciyes Kar Festivali kayak, snovboard, kar motosikleti, mehter takımı konseri, Mustafa Ceceli konseri ile devam etti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından festivale katılanlara sucuk ekmek ve çorba dağıtıldı.

OE,VD(OE/ESM)