Uludağ’da yıllardır konuşulan ancak bir türlü çözüm üretilemeyen 'yetki karmaşası'nın ortadan kaldırılması ve Uludağ’ın yeniden eski cazibesine kavuşması için çalışmalar başlatan Büyükşehir Belediyesi, altyapı çalışmalarında da önemli bir mesafe kat etti. Uludağ’daki kanalizasyon, içme suyu gibi altyapı yatırımlarının yanı sıra otoparklarla ilgili projeler hazırlanırken, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık, Bursa’ya gelerek ilk kazmayı vurmadan önce son hazırlıkları gözden geçirdi.

Özyanık, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Genel Sekreter Seyfettin Avşar, Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı ve ilgili daire başkanlarının katıldığı toplantıda, bugüne kadar kat edilen mesafe hakkında bilgiler aldı.

"HEDEFİMİZ MARKA DEĞERİNİ YÜKSELTMEK"

Uludağ’ın sadece Türkiye için değil dünya genelinde bir marka değeri olduğunu ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü olarak bu marka değerini yükseltmeyi amaçladıklarını dile getiren Özyanık, şunları söyledi:

"Sayın Bakanımız da konuyu yakından takip ediyor ve Büyükşehir Belediyesi’nin öngördüğü projelerin hayata geçirilmesi yönünde talimatları var. Uludağ gibi kıymetli bir değer olunca herkes bir şeyler yapmak istiyor. Bazen böyle durumlarda da işler birbirine karışıyor. Ancak biz bu konuda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ile bir iş programı hazırladık ve hedefe adım adım ilerlemeyi öngörüyoruz. Altyapı projeleri, yönetim merkezi ve otoparklar, üst yapı projeleri olmak üzere çalışmalarımız sistemli şekilde yürüyor. Önceliğimiz altyapı. Telefon, elektrik, su doğalgaz gibi kurumların aynı anda işe başlayıp, eş zamanlı olarak yerleşik alandaki çalışmaları tamamlamasını istiyoruz. Bölgenin defalarca kazılmaması için ilgili kurumlara yazılarımız yazdık."

Yıllardır konuşulan Uludağ’daki sorunların çözümüne yönelik somut adımları artık atmaya başladıklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise bölgeye altyapı hizmetini verecek olan BUSKİ’nin tüm hazırlıklarını yaptığını ve hemen ihaleye çakıp, çalışmaları bu yaz başlatacaklarını kaydetti. İçme suyu, kanalizasyon hatları, otopark, itfaiye birimleri gibi tüm çalışmaların aynı anda başlatılacağını kaydeden Başkan Altepe, "Artık zaman kaybetmek istemiyoruz. Bu yaz Uludağ şantiyeye dönecek. Oteller Bölgesi’ne ilişkin altyapı hizmetlerini yeni sezon başlamadan tamamlamayı hedefliyoruz. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürümüzle son bir değerlendirme toplantısı yapacağız. Bursa’ya gelecek olan Bakanımızla da görüşüp, çalışmaları en kısa zamanda başlatacağız" dedi.

Toplantıda BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı da kanalizasyon sisteminin şehir merkezine bağlanması ya da bölgede ayrı bir arıtma tesisi kurulması yönündeki alternatifli projelerin avantaj ve dezavantajları, uygulama sistemleri ve proje maliyetleri hakkında bilgiler verdi.