Uşak’ın Ulubey İlçesi’nde Kaymakamlık ve Belediye tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen Kanyon Kültür ve Turizm Festivali’nde ilçe halkı yöresel yemekleri olan Ebem Köftesi, Döndürme (Ispanaklı Börek) ve Demir Tatlısı'nı ön plana çıkardı. Festivale, Vali Özdemir Çakacak, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan, Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Ulubey Belediye Başkanı CHP'li Ali Rıza Ada, Ulubey’in, dünyanın ikinci büyük kanyonu olmanın yanı sıra Blandus Antik Kenti ve büyük altın madeni ile ön plana çıktığını belirtti. Vali Özdemir Çakacak, yerli ve yabancı herkesin ilgisini çeken muhteşem doğal güzelliklerin farkında olarak, bu alanın öncelikle korunmasını istediklerini söyledi. Ulubey Kanyonları’nın turizme elverişli bir hale getirmek ve Tabiat Parkı statüsüne kavuşturmak için çalışma başlattıklarını ifade eden Vali Çakacak, "Ulubey Kanyonları’nın Tabiat Parkı statüsüne kavuşabilmesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na sunuldu. Bu statü Uşak’a avantaj sağlayacaktır" diye konuştu.

Halk oyunları gösterisinin ardından, seyir teraslarından Ulubey Kanyonları’nı izleyen protokol üyeleri, resim sergisi ve stantları gezdi.



YK(İÖ/CK)