Kaza, saat 10.30 sıralarında Zonguldak- İstanbul Karayolu'nun 16'ncı kilometresinde meydana geldi. Ereğli'den Zonguldak'a giden 50 yaşındaki Mustafa Erol yönetimindeki 67 TY 453 plakalı otomobil, sürücüsünün viraja hızlı girmesi sonucu kontrolden çıkarak uçuruma yuvarlandı. Takla atan ve yaklaşık 35 metre sonra ağaçlara takılarak dereye düşmekten kurtulan otomobilin sürücüsü Mustafa ile yanında bulunan eşi 43 yaşındaki Tülay ve babası 78 yaşındaki Ali Erol yaralandı.

Kendi imkanlarıyla araçtan çıkan Mustafa Erol, yoldan geçen sürücülerden yardım istedi. Araçtaki yaralılardan Ali Erol, sürücülerin yardımıyla yola çıkarıldı. Durumu ağır olan Tülay Erol ise gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile sağlık ekipleri tarafından sedyeye konulup halat yardımıyla güçlükle uçurumdan çıkarıldı.

İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar, 112 Acil Servis ambulanslarıyla Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan Tülay ve Ali Erol'un durumlarının ağır olduğu, Mustafa Erol'un ise sağlığının iyi olduğu belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.



GG(EE/BT)