Urla İçmeler Soydaşkent sitesi yakınlarında bu sabah yürüyüş yapan 2 kişi tarlaya bir cismin düştüğünü fark etti. Tarla sahibi Edip Sevinç, kendisine haber verilmesi üzerine toprağa saplanmış mühimmatı gördü. Sevinç’in 155’i aramasıyla polis ve askeri yetkililer geldi, çevreye güvenlik şeridi çekti.

Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Orhan Yurdakul, askeri bomba imha ekipleri de kısa sürede olay yerine geldi. Bu sırada yakındaki evler de patlama olasılığına karşı boşaltıldı. Havacı askerler mühimmatı bulunduğu yerden çıkarıp götürdü. Çevrede yapılan aramada da başka bir bulguya rastlanmadı. Bu sırada bölgede oturanlar heyecanla gelişmeleri takip etti. Askeri yetkililer bulunan parçanın uçakdaki bombanın kuyruk kısmı olduğunu, patlama riski bulunmadığını belirtti.

İzmir Valisi Cahit Kıraç da uçağın top mermisini taşıyan kısmının düştügünü, patlayıcı özelliği bulunmadığını söyledi. Bomba aparatının Seferihisar İlçesi Doğanbey bölgesinde dün başlayan 'Efes 2012 Tatbikatı'na katılan uçakların birinden düşmüş olabileceği bildirildi.



ME(İÖ/İD)