Nigar Hasanova, Antalya tatilinin son gününün sabahına doğum sancılarıyla uyandı. Sancıları başladığı halde, yine de ülkesine dönme ümidiyle havaalanına giden Nigar Hasanova, doğum riski nedeniyle uçağa kabul edilmeyince, çareyi Memorial Antalya Hastanesi'ne başvurmakta buldu. Burada Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Zeki Salar tarafından yapılan muayene sonucunda 38 haftalık hamile olan Hasanova'ya doğumunu doğal yolla yapmasını önerdi. Hasanova normal yolla kız bebek dünyaya getirdi.

Dr. Salar, normal doğum yönteminin avantajının anne, baba ve bebek arasındaki bağın çok daha kuvvetli bir şekilde hissedilmesi olduğuna değinerek, "Alara, doğar doğmaz annesinin kucağına verildi. İlk işlemleri pediatri uzmanları tarafından anne kucağındayken gerçekleşti, göbek bağı bu aşamada kesildi" dedi.

"DOĞUMDAN SONRAKİ GÜN UÇAK YOLCULUĞUNA HAZIRDIM"

"Kızım Alara için en sağlıklı yöntemin bu olduğuna inandığım için bu doğum yöntemini kabul ettim" diyen Nigar Hasanova da doğum yaptıktan bir gün sonra ayağa kalkabildiğini, duşunu alabildiğini ve uçak yolculuğuna hazır olarak hastaneden taburcu edildiğini söyledi. Hasanova duygularını, "Tatilimin son günü çok endişeli bir şekilde başladı. Ama sonunda Alara'mı kucağıma aldım. Antalya'ya verdiği bu güzel hediye için teşekkür ediyorum" diyerek dile getirdi.