Kaza, saat 18.00 sıralarında İçmeler Köprüsü üzerindeki İçmeler durağında meydana geldi. Tuzla-Topkapı hattında çalışan 34 EUN 42 plakalı özel halk otobüsüne durağa yanaşırken, arkadan hızla gelen 34 BG 9029 plakalı hafriyat kamyonunun çarpmasıyla savruldu. Çarpmanın şiddetiyle otobüs durağa çarparken, kaldırımı aşan kamyon da yolun karşı şeridine geçerek durabildi. Kazanın ardından otobüste bulunan 5 yolcu ile durakta bekleyen bir kişi yaralandı. Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine polis, ambulans ve itfaiye ekipleri sevkedildi. 

Sağlık ekipleri ilk olarak durakta beklerken otobüsün çarpması sonucu ayağı kopma noktasına gelerek ağır yaralanan kişiye müdaha etti. Hayati tehlikesi bulunan bu kişi ile otobste bulunan 5 yaralı ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kaza sırasında çocuklarıyla birlikte büyük korku yaşayan otobüste bulunan aile, “Ne olduğunu anlayamadık. Kamyon bir anda otobüse arkadan çarptı. Yaralananlar oldu, çok korktuk” dediler. Görgü tanıklarının ifadesine göre kamyonun hızlı olduğunu ileri sürüldü.

Kaza nedeniyle karayolu bir süre trafiğe kapatıldı. Kamyonun delinen deposundan yola akan mazot itfaiye ekipleri tarafından temizlenirken kaza yapan araçların kaldırılmasının ardından yol tekrar trafiğe açıldı. Kazanın ardından otobüs ve kamyon sürücüleri ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı. 

MKE (SSA)