Olay, Sakızağacı Mahallesi Sahil Kenedy Caddesi üzerindeki türkü barda 18 Aralık 2011 tarihinde meydana geldi. Bardaki eğlencenin ardından mağaza müdürü Garip Namlı ile arkadaşı Besim Güzeldere araçlarına bindikleri sırada kurşun yağmuruna tutuldu.

Yaralanan Garip Namlı ile arkadaşı Besim Güzeldere Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradaki tüm müdahalelere rağmen Garip Namlı kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili geniş çaplı çalışma başlattı. Görgü tanıkları ve kamera görüntülerini inceleyen ekipler, olayın faillerini tespit etti. Şüphelilerden ikisinin de türkü bara giriş çıkışları ve cep telefonuyla konuşmaları kameraya yansıdı. Görüntülerde ayrıca, öldürülen Garip Namlı arkadaşı ile birlikte türkü bara giriş çıkış yaparken görülüyor.

Bu tespitler üzerine yapılan araştırmalarda şüpheli oldukları anlaşılan Selim Alemdar(43), Rıdvan Çelik(21) ile yardım ettikleri ileri sürülen 2 arkadaşları gözaltına alındı. Cinayetin şüphelilerinden ikisinin de başka bir suçtan dolayı cezaevinde oldukları belirlendi.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorgulamaları yapılan Selim Alemdar, Rıdvan Çelik susma haklarını kullanarak ifade vermedi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Selim Alemdar ile Rıdvan Çelik çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken iki arkadaşları ise serbest bırakıldı. Şüphelilerin ifade vermediği cinayetin tam olarak aydınlatılamadığı belirtilirken şüphelilerin asıl hedefinin başka bir kişi olduğu yönünde bilgiler elde edildiği öğrenildi.