Çamlıhemşin-Ardeşen ilçeleri arasında kalan ve Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından koruma altına alınan Fırtına Vadisi’nde Doğu Karadeniz Doğa Sporları İhtisas Kulübü (DOKADAK) tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Uluslararası Rafting Şenliği, Türkiye Rafting Şampiyonası ile başladı. Türkiye Rafting Şampiyonası'na 11’i erkek, 2’si kadın ve 5’î genç erkek takımı olmak üzere Rize, Artvin, Erzurum ve Bursa’dan 18 takım katıldı. İlk gün yarışlarda sprint ve kafa kafaya yarışlar yapıldı.

Kadınların yarışı sırasında Erzurum Atak Spor Kulübü Kadın Rafting Takımı, Fırtına Deresi’nde zor anlar yaşadı. Rafting sırasında botları kayaya oturan sporcular dere ortasında mahsur kaldı. Botu kurtarmaya çalışan ancak bir türlü başaramayan sporculardan 3’ü suya inerek botu çekmek için çaba harçadı. Bu sırada antrenörler de kıyıdan sporculara talimatlar verdi. Suya inen sporcular 10 dakika süren uğraşın ardından botu kurtarmayı başardı ancak bu kez kendileri bota çıkmakta zorlandı. Arkadaşlarının yardımıyla bota çekilen sporcular bir süre sürüklendi. Zor anlar yaşayan sporcular gecikmeli olarak bitişe ulaştı. Kıyıya çıkan sporcular, botlarının taşa takıldığını ve dere ortasında kaldıklarını belirterek oldukça zorlandıklarını söyledi.

ÇADIR KURULDU, SAZLAR ÇALINDI

Bu arada, şenlik için Gürcistan ve Bosna Hersek’ten bazı rafting takımları da Fırtına Vadisi’ne geldi. Rafting takımları şenlik alanına çadırlarla kamp kurdu. Kimileri saz çalıp türküler söyleyerek eğlendi. Şenlik ve Türkiye Rafting Şampiyonası pazar günü yapılacak yarışlarla sona erecek.



MK(TM/CK)